Jag frågade medlemmarna i Vandringsbloggen Community vad som var deras värsta bloopers under någon vandring. Fick väldigt blandade svar tillbaka. Vad är det tokigaste du har varit med om?

1. Översprungen av lägerkamrat

Jag var på en scouttävling för många år sedan. Vi letade ”förbryllium” i nattens mörker. En kille sprang in i min axel och morgonen därpå var jag så stel att de fick riva vindskyddet innan de kunde dra upp mig… kunde inte komma ur sovsäcken själv ?

2. Överraskad av regnet

Gav mig iväg på en tur och insåg först när det började regna att regnjackan var kvar i bilen…..?

3. Vandrade på skoterleden mitt i sommaren

Råkade börja vandra på en vinterled/skoterled i Abisko i augusti.. halva sträckan var träsk och min son på 5 år fastnade flera gånger. Tur det var ljust länge 😉 Ska läsa lite mer noga på skyltar/kartor i fortsättningen.

4. Blandade snabbkaffe direkt i ryggsäcken

Har gjort så många tokigheter så man minns inte allt. Senast var nog att jag lämnade besticken hemma. Hann koka upp vattnet, öppna påsen med frystorkat men som tur var inte hälla i vatten innan jag insåg misstaget. Värre var det för gossen vid Tjäkta-stugan i somras som råkade hälla ut en påse snabbkaffe i ryggan, bara för att i nästa minut låta öppen vattenflaska följa efter. Blev mycket att tvätta, men stugvärdarna höll honom på gott humör!

5. Tjuvtältade och vaknade i en ”badbalja”

Under en vandring i Dalafjällen kommer in i Femundsmarka nasjonalpark (tältförbud gäller visst här) . Börjar bli sen eftermiddag hög tid hitta lägerplats,känns som angeläget kanske smita in bakom något stenblock ”tjuvtältande marodör ”? Pinsamma tankar knegar på timmar går nasjonalparken tar visst aldrig slut.Vädret blåser haglar snöblandat regn ingen speciell sikt .Passerar Sylvola-Ryvang uppåt mot Salsfjället ingen tält plats att hitta blåser frisk snön piskar i ansiktet har blivit sen kväll.Nu eller aldrig landskapet blir alltmer slask vitt.En bit nära Sjöhögda måste få upp tältet (hade på den tiden tvådelat tält s.k ryggåstält yttertältet separat).Vinden tjuter blev kyligt allt mer händer och fingrarna ingen höjdare precis lyckades sätta upp innertältet !
Dags försöka få på ytter tältet; Aah Oonej där flyger det iväg som en flaxande fall skärm snabbt som satan! svordomars är det inte nog ändå?! Stirrar som förstelnad efter det ;får en ingivelse ”ge inte upp”Galopperar efter genom snö/vattensamlingar liknar nog en konstig lek typ ”tafatt om du kan” tur nog lyckas jag småningom sätta foten på rymlingen. Får sedan på yttertältet vaknar sedan på morgonen i en typ ”badbalja.” Väcker minnen faktiskt lite stolt ändå! Varför finns det misstag om man inte skall lära sig något av dem? Vid ett senare tillfälle i Padjelanta höll jag på frysa om händerna rejält -glömt vantar förstås.Sent om natten dimm/regn haha snabbt ut för att lätta på blåsan,jäklars blixt låset i yttertältet fastnade! Plötsligt typ tält arrest – att man alltid ska behöva tänka efter fast före helst!? Inte alltid skoj men det blir till värdefulla minnen man får lära sig att ta hand om sig själv ensam; borde väl vara en merit i ett Cv kanske.Livet en fråga om handlingar & konsekvenser?

Bonusblooper: Myrattacken

Något oväntat? hm ja myr-invasion när mer erfarna vandra ska packa om min väska åt mig kanske?

Vad är ditt värstbästa vandringsminne? Kommentera!

Författare Angeliqa

3 Kommentarer

  1. Jenn - forever abroad Svara

    Så roligt att läsa, såhär i efterhand 😉

    Det värsta vandringsminnet, när jag och min nyfunna pojkvän följde med min far till Lech i Österrikiska Alperna och han får halsfluss från och med 1:a dagen och missar alla våra vandringsturer…. SÅ HIMLA DUMT.

    Det bästa är kanske min första vandring. Jag var 10 år och jag och pappa tog bilen till Ritsem, tog en helikopter upp på fjället, sov en natt i tält och gick sedan ner tillbaka till fjällbyn de cirka 17 kilometrarna. Lilla tioåringen var såååå slut efter sin första superlånga vandring och jag minns att det enda jag orkade äta till middag var djungelvrål! Haha!

Kommentera

Spara