Förra hösten köpte jag en griffeltavla till mitt hemmakontor där jag skrev med olika färger vilka dröm-resor och vandringsställen jag hade på min bucketlist. Det gav verkligen resultat att sikta högt och ha tydliga mål. 2015 har varit det intensivaste vandringsåret någonsin. I år har varit ett helt fantastiskt vandringsår för det var året när jag skaffade mig tid istället för pengar. Jag har omprioriterat allt i mitt liv och följt magkänslan. 2015 var året när jag blev publicerad i en bok, valdes till finalist i Simply Hike Blogger Awards och samlade in pengar till Ung Cancer genom att fläta paracord-armband. Vandringsmässigt har året tagit mig tvärs genom Spanien under pilgrimsvandringen till Santiago de Compostella och det tog mig upp på en av Englands högsta toppar i The lake District tillsammans med nyvunna bloggvänner. Jag har varit på näräventyr runt om i Västmanland – vandrat längs med bruksleden och upptäckt nya smultronställen på Ängsö. Jag har också hunnit vandra på Höga Kusten och  i Grövelsjön. På köpet har jag träffat massor med nya människor, många som har gjort starka intryck och som kommer finnas kvar resten av livet. Jag har lärt mig att älska min kropp, att verkligen uppskatta hur den anpassar sig, utvecklas och bär mig genom alla små och stora äventyr. Att komma i mål efter El Camino var bland det tuffaste jag varit med om – att komma hem efter trettio dagars vandring och skapa ett liv igen. Men det gav mig styrkan att genomföra några stora förändringar. Att ta steg mot mina drömmar. Och för det är jag oändligt tacksam till 2015. Nästa år väntar nya mål!

  1. Gå en fotokurs och lära mig allt om slutartider, ISO och exponering. Jag älskar att ta bilder men behöver ta steget vidare och verkligen förstå mig på systemkameran så att det blir mer rätt oftare.
  2. Jag vill upptäcka nya platser i Sverige; Moddus, Helags, Storulvån och Hövringen. Det är platser som blev kvar på min vandrings-bucketlist efter förra året. Jag vill också upptäcka mycket, mycket mer av Norge (Lofoten, Geiranger, Jontunheimen, Stavanger, Sognefjället), paddla kajak på Nya Zeeland, bestiga Mt Fuiji i Japan, dricka te vid Everest Basecamp, fotografera berg på Island och vandra genom Samaria Ravinen på Kreta i Grekland.
  3. Jag drömmer om att ha en korthårig tax. Bo på landet. Vara nära naturen till vardags. Inte behöva åka, planera och plocka med dagspackning varje gång det är dags att ta sig ut. Men jag är fortfarande osäker på om jag är kär i kärleken i att bo på landet. Om jag har blivit matad med så många motljusbilder i snön av Jonna Jinton, Underbara Clara och Rania Maria att min hjärna slår frivolter och hjärtat skriker av längtan. Skulle jag klara att bo långt från affären? Hugga ved för att få värme? Inte kunna cykla eller gå dit jag ska utan vara bunden till långa bildtransporter för att göra ärenden? Vad lever man av?
  4. Jag drömmer om att styra mina egna tider. Jag vill skriva (böcker, blogginlägg, notiser, reportage, krönikor, dagböcker), fotografera, göra äventyr, ligga ute på mossan i skogen och känna doften av våt jord och höra suset i lövträden.
  5. Nästa år vill jag utforska lättviktsvandring, utematlagning, vandra med snöskor, se norrsken, åka hundspann, lära mig mer om den samiska kulturen, förstå mer av kopplingen mellan hälsa och natur, prova att åka långfärdsskridskor och testa trailrunning.

Vissa mål ligger närmare än andra och jag kommer fortsätta dela med mig av livets alla små och stora härligheter här på bloggen. Tack till dig som läser, följer, gillar och kommenterar. Att vandringsblogga är den bästa hobby som finns tack vare alla er fina läsare!

Vandringsbloggens 2015 i bilder

Glada vandrare på Landsberget Angeliqa Mejstedt vandrar i Kloten Sara Lansgren och Angeliqa Mejstedt vid Skrattabborrtjärn Höga Kusten Hike Angeliqa Mejstedt på pilgrimsvandring El Camino de Santiago  Annica Mejstedt med älghorn på huvudetAngeliqa Mejstedt på Grövelsjön i Haglöfs jacka Angeliqa Mejstedt lagar brunch över elden på Ängslö Blencathra summit med hela gänget

Författare Angeliqa

Kommentera

Spara