För glädjen i att vara ute i naturen

”Med Vandringsbloggen vill jag dela med mig av mina bästa tips till ett enkelt friluftsliv.”

Syftet med Vandringsbloggen är att inspirera fler att ta sig ut i naturen. Här kan du läsa om allt från Spritkök till skavsår. Med praktiska tips och råd, produkttest, inspirerande möten med eldsjälar och olika vandringsäventyr runt om i Sverige och världen hoppas jag att du ska hitta en ny vinkel till friluftsliv.

Inspiration: Hitta nya vandringsställen i Sverige och Utomlands

Angeliqa-Mejstedt

Kunskap: Guider, tips, produkttest och friluftsnyheter – Börja Vandra

Gemenskap: Hitta nya vandringskamrater via Vandringsbloggen Community

Media och Utmärkelser

Vandringsbloggen har bland annat synts i Expressen, Aftonbladet, Utemagasinet,  STF:s medlemstidning Turist, Sveriges Radio P4 Karlavagnen, UTE MED P1, Västmanlands Länstidning, Sala Allehanda.

Angeliqa Mejstedt - Grundare

Mitt namn är Angeliqa Mejstedt

Jag beskriver mig bäst som en naturälskande loppisfantast som är 30 år, bor i Västerås och driver Sveriges största blogg om vandring sedan 2013. Jag  har lämnat en karriär som HR-specialist bakom mig för att driva eget företag på heltid där jag kommunicerar vandring med ord, bild och text och vill peppa fler att ta sig ut i sina närområden. #heltidsvandrare

För mig handlar inte friluftsliv om kilometer och höjdmeter. Eller transporten från A till B.

Vandringsbloggen startade från en längtan till att vara mer ute i naturen. Bloggen blev länken mellan livet i storstaden och tillfällena ute. Det är framför brasan i skogen eller när jag dricker kaffe vid en mossig solvarm sten som jag hittar närvaro. Jag kallar det för Hikefulness – balansen mellan utmaning och återhämtning. Och det är hjärtat och själen i Vandringsbloggen, kontrasterna är drivkraften och det är glädjen med att vara ute som jag vill dela med mig av till dig som läser.

Hedersuppdrag – För att fler ska få chansen att upptäcka friluftsliv

  • Västerås Stad: Medlem i Friluftsrådet
  • SISU Girls: Community Ambassador
  • Vandringsbloggen Community – Community Manager
  • Bushcraft Sverige: Ambassadör (Tidigare Vice Ordf.)
  • Håll Sverige Rent – Ambassadör för Håll Fjällvärlden Ren

Alla åsikter som uttrycks på den här hemsidan är skribentens egna, de avspeglar inte nödvändigtvis arbetsgivarens eller samarbetspartners åsikt.

Jag är uppväxt med långa skogspromenader och myggiga fiskesemestrar, har nördat ner mig i överlevnadsteknik som tonåring och tycker framförallt att det ska vara roligt att vara ute.

Min Utbildning:

  • Civilekonom
  • Personalvetare
  • Journalist