Det här är Vandringsbloggen

Om mig

Jag heter Angeliqa Mejstedt och är vandrare, naturälskare, författare, HR-specialist och civilekonom. För att inte tala om kaffeälskande loppisfantast.

Bor i Västerås och driver sedan 2013 Sveriges största blogg vandring. Sedan jag lämnat en karriär som HR-specialist bakom mig för att driva eget företag ägnar jag mig på heltid åt att kommunicera vandring i alla tänkbara former – i både ord, bild och text – och vill peppa och fler att ta sig ut och upptäcka naturen och näräventyret som finns i skogen bakom huset. För mig handlar inte friluftsliv om kilometer och höjdmeter eller transporten från A till B. Det handlar om att vara här och nu, tillsammans eller på egen hand.

Vandringsbloggen startade från en längtan till att vara mer ute i naturen. Bloggen blev länken mellan livet i storstaden och tillfällena ute. Det är framför brasan i skogen eller när jag dricker kaffe vid en mossig solvarm sten som jag hittar närvaro. Jag kallar det för Hikefulness – balansen mellan utmaning och återhämtning. Och det är hjärtat och själen i Vandringsbloggen, kontrasterna är drivkraften och det är glädjen med att vara ute som jag vill dela med mig av till dig som läser.

Vandringsbloggen syns ofta i media när det handlar om att lyfta frågor om vandring, friluftsliv och vad som händer när vi går ut i naturen. Bland annat har jag om huruvida digitalisering hotar utelivet med brittiska BBC om skandinaviska friluftskonceptet med The Telegraph och amerikanska REI. Med finska YLE pratade jag fördomar och stereotyper på leden. Lägg därtill flertalet svenska medier som Expressen, Aftonbladet, Utemagasinet, Dagens Nyheter som alla velat prata med mig om vandring. Dessutom har jag även hörts i etern hos Karlavagnen och UTE MED P1. Blev omnämn bland sportbranchens mäktigaste påverkare av Hysky Media.

Under åren har jag fått äran att tilldelas och blivit nominerad till flera utmärlekser och priser. Bland annat Årets Marknadsförare i Västerås, Årets Friluftspersonlighet vid Friluftsgalan, Årets Samarbete och Årets Innovatör vid Stora Influencerpriset samt Årets Stjärnföretagare i Västerås 2017.

Om Vandringsbloggen

Vandringsbloggen är en blogg om vandring och friluftsliv för att göra livet nära naturen enklare och roligare. Vandringsbloggen riktar sig till nybörjaren som är nyfiken på att ge sig ut i naturen till den mer erfarne vandraren och är skriven på ett sätt som ska få alla att känna sig hemma och bekväma.

På Vandringsbloggen kan du läsa om vandring, friluftsliv, praktiska guider, råd och tips för utelivet, vandringsleder och destinationer, pryltips, produkttester, personliga tankar och reflektioner.

Bloggen startade 2013 och har sedan dess vuxit till att bli Sveriges främsta och största blogg inom vandring och friluftsliv.

Vandringsbloggen är ett företag, vilket innebär att bloggen delvis bygger på intäkter via sponsrade inlägg och betalda samarbeten. Läs mer om hur det fungerar i min Reklam och PR-policy.

VAD VILL DU LÄSA MER OM?

Inspiration:
Hitta nya platser att vandra i Sverige och Utomlands

Angeliqa-Mejstedt

Kunskap:
Guider, tips, produkttest och friluftsnyheter – Börja Vandra

Gemenskap:
Hitta nya vandringskamrater via Vandringsbloggen Community

Vandringsbloggen kaffe i kåsa Kuplika

Samarbeten och tjänster:
Jobba med mig: workshop eller föreläsning, skribent eller fotograf.

Those who have walked that extra mile:

Credd, cudos och oändlig tacksamhet vill jag rikta till de människor som vandrat med mig i de värsta uppförsbackarna och bjussat på choklad. De som med sin kompetens, erfarenhet och yrkesskicklighet på ett eller annat varit avgörande för att Vandringsbloggen finns idag.

Varje steg tar vi själva, men tillsammans kan vi gå så mycket längre.

Spara