Igår var jag på pressluch med Swarovski och fick prova några roliga nyheter som gör  det möjligt att fotografera genom en kikare. För de inbitna kallas det för digiscoping. Kikarfotografering är en bra nyhet för dig som vill dokumentera resor, gillar jakt och fågelskådning eller fotograferar fjällvyer längs med vandringsleden.

Lunch på övervåningen i MS Prins Carl Philip

M/S Prins Carl Philip åkte från Stadshuskajen till Drottningholm. Även fast det regnade var det häftigt att se Stockholm från en annan sida, med utsikt över skärgården, klipphällar, lusthus och naturen som håller på och byter till höstskrud.

Efterrätten choklad och jordgubbe

Under färden fick jag prova digiscoping för första gången och det var en upplevelse bara det. Med hjälp av kikaren kunde jag zooma in objekt långt utanför båtens fönster och sedan ta kort med den påkopplade telefonen. Utmaningen med det hela är att hålla mobil och kikare stilla så att det inte blir suddigt av skakningarna.

Kikare med digiscopingadapter från Swarovski

Digiscopingadaptern är ett mobilskal som fästs på telefonen och som sedan skruvas fast på kikaren. Direkt när jag förstod vad det handlade om kom jag att tänka på när jag vandrade Fjällräven Classic och såg en hord med renar på en bergsida. Då hade jag velat kunna fotografera med hjälp av digiscoping eller ett riktigt sjysst objektiv.

Kul lösning på kikaren - snabbreglage

Jag fick också lära mig att själva kikarna har finesser som anpassning för oss med glasögon, en rem runt halsen med patenterad fästanordning som gör att längden snabbt kan justeras och en gängad fästanordning i själva kikaren så att inte nötning och friktion skadar fästet. Det här är genomtänkta detaljer som kommer utöver högkvalitativ optik och riktigt sjysst tänkande kring miljö och personalvård. Det ger jag tummen upp för!

Betong och lackskor i Stockholm

På väg hem till Västerås. Den enorma mängden människor som rör sig på T-centralen gör mig alltid splittrad och stressad. Men det uppvägdes flera gånger av den natursköna färden på Mälaren.

Författare Angeliqa

Kommentera

Spara