Under Kiku IMS gick jag tillsammans med en hel grupp vandringsälskande människor från hela Europa.  Gruppen leddes av två veteraner inom bergsport och vi fick chansen att prata vandring med två eldsjälar.

Gore-Tex Hike Day i Dolomiterna, Italien

Vi var massor med vandringsnördar som gärna ville lyssna på alpinisterna Peter Habeler och Hervé Barmasse. De är bland de mest erfarna som går att hitta på denna halva av jordklotet.

Peter Habeler – Mount Everest utan syrgas

Vandringsveteranen Peter Habermas inspirerade gruppen som deltog i Walk Day by Gore-Tex. Peter Habeler var tillsammans med sin vandringskamrat Reinhold Messner de första att bestiga Mount Everest utan syrgas under slutet av 70-talet. De utvecklade en egen teknik för att så snabbt som möjligt och med så lite utrustning som möjligt ta sig upp för berg. ”Under the motto, ”Everyone has their own personal Everest”, Peter feels that everyone should look for new challenges in the hiking world, according to their own mental and physical state.The essential thing is to conquer your inner demons and find a challenge that is within your reach. It doesn”t matter how high the summit is you”re aiming for, it”s all about creating your own personal Everest. Respect for nature and knowing your own limitations are crucial in this context.” Source: Mayrehofen Jag gillar citatet ovanför, det går hand i hand med mycket av det jag vill förmedla via min blogg. Att alla kan vandra utefter sina förutsättningar och sina mål. Det är bara du själv som sätter gränserna, så länge du gör någonting du gillar och alltid strävar efter att utvecklas , även om det bara är små, små steg i taget, så når du till slut dit du vill.

Hervé Barmasse – Bergsguide och upptäckare i blodet

Fransk Alpinist

Fransk Alpinist som har ett långt bergs-CV med bestigningar och häftiga expeditioner. Hervé Barmasse växte upp i Matterhorn och började bestiga berg tillsammans med sin pappa efter en skidolycka som satte stopp för en lovande karriär som utförsåkare. I massvis med generationer har yrket som bergsguide gått i arv för släkten Barmasse. Jag hittade en jättefin film där far och son beskriver sin relation och tar oss med för att upptäcka en ny väg upp på Monte Rosa.

Vart hittar du inspiration? Vem är din förebild? Vart vänder du dig för att hitta styrka och kraft att utmana dina gränser? Find what you love and let it guide you!

Författare Angeliqa

Kommentera

Spara