Men utsikten är som från en annan värld. Portugal har länge stått på min reselista. För pilgrimsleden som startar i Porto och går norrut mot Santiago de Compostella. Men jag börjar med en ren nöjesresa. En sådan som fyller på själen på andra vis än pilgrimsvandring gör. Jag spenderar lata dagar vid stranden, går längs med strandpromenaden.

Strandliv bland tvära klippkanter och turkost hav

Hamnen ch det lokala livet

Fortsätter dagen med att leta insprängda, ensamma stränder att klättra ned till. Försöker på mitt eget fåniga vis prata spanskitalienska på min skolspanska och inser snart att jag gör mig bättre förstådd med att peka och vifta med händerna än mitt eget hittepåspråk. Portugal ger vackra dagar med hamnliv, tavernor i hamnen och sol.

Boendet med havsutsikt

Hotellet var lika billigt som uppförsbacken för att komma dit. Startar varje morgon med svart kaffe och färskpressad apelsinjuice med utsikt över havet.

Staden vid havet

Här vill jag gå i mina drömmar. Det här är en pittoresk by med smala gränder, färgglada hus och kullersten. Små livsmedelsbutiker med staplade apelsiner. Salta havsstänk som blåser in från havet. Precis en sådan där plats som det är så härligt att fantasiresa till någon gång i ruskiga novemberblåsten eller när det hopar sig på alla fronter. Kanske när jag tänker efter så är det en av de viktigaste anlendingarna jag har med mitt resande och äventyrande – den där aldrig stillnande upptäckarlusten som samlar minnen med liv i att plocka fram. Känslan. Dofterna.

 

Författare Angeliqa

Kommentera

Spara