I ett litet vitt litet hus med putsad fasad och blåa detaljer med välkomnande små cafébord under markiserna Klövsjö Stengungsbageri. Specialiserade på surdegsbröd, chokladpraliner, kanelbullar och buffé av pizza finns många anledningar att komma hit både en och flera gånger. Jag stannade på lunch efter att ha vandrat till Fettjeåfallet bara en kvart bort.

Foto: Mattias Stedt

Kliver in genom entrédörren och möts av två glada leende kvinnor klädda i Sveriges färger eftersom det är viktig fotboll som avgörs i dag. Ut från köket kommer snart Erika Dillner, en mjölstänkt kvinna som med glittrande ögon berättar om sin passion för  bageriet, surdegsbakandet  som resulterat i bageriet som varit igång sedan 2009. En entreprenörssjäl som kommer närmast från blomsterbranschen, och intresset för färg, form och känsla för detaljer syns i omtanken i detaljerna i inredningen. Färgglada dukar och hemtrevliga soffor och bord gör att det här är en plats som jag vill stanna länge på.

Kollegan Nathalie är specialiserad chokladmakare och tårtdesigner. På disken står ett fat med stort urval av chokladpraliner som gjorde det väldigt svårt att välja. I ärlighetens namn råkade det bli både lunch, bullfika och pralin. Fick feeling för hjortronfylld chokladpralin, kanelbulle och varm smörgås med souvasfyllning.

 Läs mer om vinsterna i mathantverks-SM, öpettider och aktuella händelser på Klövsjö Bageri  eller följ dem på Instagram och Facebook.

Författare Angeliqa

Kommentera

Spara