• Produkt: L.I.M. Strive Ryggsäck
 • Storlek: 50 liter
 • Vikt: 1140 gram

Vandringsryggsäcken Haglöfs L.I.M. Strive har en packvolym på 50 literoch kan bantas ned till ca. ett kilo i vikt om du tar ut stålramen.

Jag har använt ryggsäcken under vårens vandringsträningar med Vandringsbloggen Community Västerås och under ett veckoslut med vandring under sommaren.

Den största fördelen tycker jag är den lätta vikten, jag får mycket packplats för lite vikt. Och ryggsäcken har trots att den är slimmad i sin design många bra fickor som är försedda med dragkedja eller remmar för att hålla kvar prytlarna. Sidfickorna använder jag bara för vattenflaska eller termos. Fickorna är gjorda av ett stretchigt material som ”sväljer” mycket. Mest användning har jag haft utav de två stretchiga fickor som sitter på höftbältet där det går att packa mobiltelfon, vandringssnax och annat som behöver finnas lättillgängligt. Det finns också bärband – stretchiga snören – på utsidan av ryggsäcken för saker som behöver finnas snabbt tillgängliga eller som man vill packa utanpå, exempelvis jacka/varm tröja eller liggunderlag. Topplocket har en liten dragkedja där det finns plats för första hjälpen, eldstål, pannlampa, solglasögon eller andrs små saker man lätt vill ha åtkomst till.

 • Dragkedja som öppnar fronten gör att det är lätt att hitta sakerna i ryggsäcken snabbt.
 • Plats för vätskesystem på ryggsäckens insida.
 • Hållare för vandringsstavar eller isyxa utanpå ryggsäcken.

Se video från Friluftsvaror som beskriver ryggsäcken. Det jag saknar på ryggsäcken som jag ofta vill ha av praktiska skäl är rejäla sidfickor som kan packas med kök och andra små saker som jag vill komma åt utan att behöva öppna stora facket. Ryggsäcken är utformad med lite smalare form längst ned vilket gjorde att jag fick tänka om lite med hur jag packar saker i den.

 • Topplocket sitter fast och kan inte justeras i höjdled.
 • Ryggsäcken har inte integrerat regnskydd. Behöver köpas till.
 • Rygglängden är inte justerbar.

Sammanfattning: Denna ryggsäck är bra för den som vill ha en lätt ryggsäck med många praktiska detaljer. Jag saknar personligen mycket utav de möjligheter de rejälare ryggsäckarna ger när det kommer till att ha sidfickor, rejälare avbärarbälte och höjbart topplock. Sådant skulle jag sakna på en fjälltur, men det är väldigt individuellt hur man föredrar att packa sin utrustning och för den som vill komma undan lätt är detta ett mycket bra alternativ. Denna modell väger nästan ett kilo mindre än mina ”vanliga” ryggsäckar i nästan samma literantal.

Författare Angeliqa

2 Kommentarer

 1. Just nu har vi en relativt billig säck från Everest på våra dagsturer, den tycker jag är på tok för tung. Han som därför brukar få bära den tycker dock den är helt ok så vi har inte brytt oss om att byta ut den 🙂 Däremot om jag ska börja bära mer än min kamera, lite ombyten och 1:a-hjälpen vill jag ha en säck i denna stilen! Får ta ett snack med tomten tror jag 🙂

  • Ah, ja är man ute på en längre fjällvandring då vill jag ha en mer rejäl säck med avbärarbälte som är mer stöd. För att orka kånka på tält och kök och mat och vatten och allt vad det nu är. Men detta är ett bra alternativ när man ska på dagstur eller har med lite lagom med prytlar.

Kommentera

Spara