På vandringen mellan Nikkaloukta och Abisko hade jag och Jonna ett Fjällräven Singi Lightweight tält med oss. Följ med på min personliga tältguidning!

Fjällräven Singi Lightweight 3 på Fjällvandring mellan Nikkaloukta och Abisko

Tre säsongers tält, det fungerar bra för nätter utomhus under vår, sommar och höst. Passar bra för sommarvandring i fjällen eftersom vädret kan skifta både snabbt och ofta.

Praktiska detaljer – Tält till fjällvandringen

Fjällräven Singi Lightweight 3 på Fjällvandring Utsikt på morgonen

Tältets absid, det regntäta extrautrymmet, kan öppnas från två håll. Det är praktiskt för att man slipper klättra över varandra och kanske väcka tältkamraten mitt i natten.

Omdöme: Trassliga tält som är svåra att slå upp är det sista man vill roa sig med på vandringen. Som tur var gick det både enkelt och fort att få upp det här tältet. Pinnarna var färgkodade och det är en enkel konstruktion på tältet som gör att det är nästan omöjligt att slå upp tältet på fel sätt. Varken bruksanvsining eller manual behövdes. Det var dessutom enkelt att få ned tältet i påsen igen vid avfärd, inget trassel och fipplande med för liten påse där. Ett stort plus i min värld var att absiderna kunde öppnas åt två håll, något som är väldigt praktiskt när två personer ska fixa med sovsäckar, liggunderlag och så vidare inför natten. En annan bra funktion var att det satt en lina i takhöjd, där hängde jag upp strumporna på tork under natten. Dessutom har tältet mesh-fickor på insidan för förvaring av småprylar som klocka, mobil, pannlampa och toapapper. Minusposterna då? Jag gillade inte de vassa tältpinnarna, de gjorde ont i fingrarna att både sätta i och få upp dem. Sedan blev tältet ganska stort och skrymmande när det var nedpackat, även om det är lätt till vikten. Voluminöst är ett ord jag vill använda för tältet i sin hoppackade form.

Testning: Jag sov i tältet under Fjällräven Classic. Det blev totalt tre nätter.

Onödigt vetande: Vikten är 2500 gram och materialet är polyester.

Tältguide: Köpa tält – Med Fjällrävens produktutvecklare Fredrik Hyltén-Cavallius Skepp o hoj!

Författare Angeliqa

Kommentera

Spara