Detta inlägg innehåller annonslänkar. 

Produktbeskrivning: Stretchig, slitstark friluftsbyxa för tuffa vandringar. Huvudsömmar är trippelsydda och andra sömmar är dubbelsydda.

Användning: Jag använder dessa byxor till vardags, det har blivit byxor som jag har gått många mil i, använder på jobbet och i skogen.

Omdöme:

  • Midja. De här har hög migdja. Något jag tycker är jätteskönt på vandringsbyxor för då slipper jag tänka på att de ska glappa där bak så att jag fryser. Blir också bättre när man tar på sig stora vandringsryggsäcken så att det inte finns så mycket som skavs på samma ställe som avbärarbältet.
  • Slitstyrka. Jag har använt dessa mycket och tufft i sammanlagt en månads tid utan att de gett minsta antydan på att släppa i sömmar, slitet tyg eller liknande. Den här känslan och kvaliteten önskar jag av fler outdoorbyxor. Jag vill känna att jag verkligen kan använda dem utan att vara rädd för att de ska gå sönder.
  • Förstärkningar: Även förstärkningarna på rumpa och knän är stretchiga, precis som byxan. Dessutom är de partierna vattentäta.
  • Fickor. Fickorna i sig är djupa och sväljer mycket saker. Men öppningen är väldigt snäv och har en ganska vass dragkedja som gör att jag passar mig från att använda benfickorna om det inte är absolut nödvändigt. Finns dessutom handfickor, mobilficka i ena benfickan och en dold ficka i linningen.
  • Inbyggt bälte. Bra för passformen men efter att ha använt byxorna en hel dag har jag små skavsår av kardborren på magen.
  • Benlängd. Jag har en dryg decimeter för mycket tyg på byxan vilket gör att det blir knöligt iom. förstärkningarna på tyget vid bensluten.
  • Färg. Herrmodellen finns i en ruggigt snyggt mörkgrön färg som jag ofta letar efter på outdoorkläder. Dammodellen jag har är mörkgrå med svart på de förstärkta partierna. Men vad jag inte för hela mitt liv kan förstå är de neonrosa dragkedjorna. Detta enskillt tycker jag är det mest störande. Annars hade byxan haft precis en sån rå och ruggad look som jag gillar.

Summa sumarum. Jag tycker detta materialmässigt är en utav de bästa byxor jag haft. Just för slittåligheten eftersom jag är ute mycket och behöver kunna lita på att kläder håller. Passformsmässigt och med vissa detaljer (fickingången och rosa dragkedjorna) så saknas en del. Men jag kan varmt rekommendera dessa. Benlängd är alltid en knivig fråga att komma runt – men den berör oss korta mer än andra.

Författare Angeliqa

4 Kommentarer

  1. alltså vad är det med alla vandringsbyxor och den tajta passformen? tycker inte alls de är så funktionella som andra träningsbyxor. till och med jeans har bättre passform! haha!

  2. Ja – alltså de är alltid JÄTTESNÄVA över låren och rumpan. Det finns liksom inte utrymme. Värst är det om modellen har en dragkedja som skaver på låret dessutom. Men det knixiga är att ibland hjälper det inte så mycket även om man år upp en, två storlekar mot vad man brukar ha. Är en hel – halv vetenskap att hitta rätt byxor. Speciellt om allt ska falla på plats med benlängd, fickor och passform. 😀

  3. De ser snygga ut! Men liksom du blir jag smått galen på tjej-utbudet vad gäller färger. Jag älskar de lite jordiga, murriga färger som alltid finns på herrkläderna. Ge mig mörkgrönt, inte neonrosa! Vet inte hur många gånger jag struntat i att köpa en bra produkt pga det skrikiga färg-urvalet på dam-sidan.

Kommentera

Spara