I våras fick jag ett pressutskick med en vandringsbyxa som var en helt ny modell för mig. De kallas trekkings och kan bäst beskrivas som ett par vandringsbyxor som är ungefär som leggings. Dessa från Haglöfs var gjorda i stretchigt tyg, hade fyra fickor som på vanliga jeans – två handfickor och två bakfickor, och sedan dragkedjor längst ned vid bensluten.

Användning: Jag tänkte först att det här skulle bli sköna utefavoriter. Att ha tillsammans med tjock stickad tröja på utemysiga dagar när det är lite kallt. Och det är en skön kombination. Men den allra mesta användningen har faktiskt blivit hemma i stadslivet. Tillsammans med Filippa K kavaj på viktiga möten, med kofta och topp till vardags eller tillsammans med linne och flanellskjorta under resdagar.

Fördelar.  De är väldigt sköna att använda och stretchen ger obegränsad rörelsefrihet. Färgerna som jag sett dessa i är mullvad, mörkblå och beige. Alla de passar bra till vardags och jag gillar friluftskläder som lika gärna kan användas i stan. Det ger dubbelt så många användingsmöjligheter. Och jag har dem gärna tillsammans med tjocka raggsockor och en stor tröja hemma.

Nackdelar: Eftersom jag är kort blev benlängden på tok för lång och eftersom det är dragkedjor fastsatta längst ned kunde jag inte sy upp dem som jag brukar göra med byxben som är för långa. Och personligen så föredrar jag att ha stora benfickor på byxorna när jag vandrar med ryggsäck och behöver ha småprylar och kartor nära till hands.

Författare Angeliqa

4 Kommentarer

  1. Rania {Rowan Tree} Svara

    Åh vilka spännande byxor! Vill nog också ha större fickor för långturer men här hemma på glesbygden när jag gör saker som att skrota runt hemma, bära in ved, ta kortare promenader i skogen eller fotografera kanske de vore himla smidiga – just när jag fotar behöver jag ha sköna, smidiga men också tåliga kläder. Ska ju definitivt spana in dem!

    Sjukt snygga dessutom, och det är ju du med 😀 Gillar bilderna och miljön också, anar lite inspiration från Into The Wild? 😉

  2. Synd att det inte var någon bild tagen på närmre håll. Det hade varit kul att se dem lite mer ordentligt 🙂

Kommentera

Spara