Angeliqa Mejstedt vandrar på Höga Kusten, Här jacka från Norröna och glasögon Ray Ban, Fotograf Sara Lansgren 960

Jag och jackan har vandrat genom Spanien och på Höga Kusten i sommar. Foto: Sara Lansgren I början av sommaren fick jag pressutskick med en lättviktsjacka, från Norrönas Bitihorn kollektion, som nu följt med mig på flera spännande äventyr under sommaren. En jacka som underlättat och kommit väl till pass under både långvandring utomlands och kalla regniga veckoslut här hemma i Sverige.

Fakta om produkten: Norröna Bitihorn Alpha60 Jacket är en isolerad lättviktsjacka med god andningsförmåga. Den väger 220 gram och är gjord i ett mjukt material som inte prasslar. På insidan av jackan finns ett meschtyg som är behandlat för att vara antibakteriellt. Ytan är både vindskyddande och vattenavvisande vilket gör att jackan kan användas som skaljacka lika gärna som mellanlager. Jackan är designad för att användas alla årstider och dess goda ventilation gör att den passar bra att använda under aktiviteter som vandring och längdskidor.

 • Produktnamn: Bitihorn Alpha60 Jacket (W)
 • Färg: Hot Chili
 • Vikt: 220 gram

Testets genomförande: Jag hade med mig den här jackan under min 30 dagar långa vandring genom Spanien samt under en kall och blöt vandringshelg på Höga Kusten. Under vandringarna har jag till störst del använt den som förstärkning under en skaljacka när jag stannat för rast eller slagit läger för kvällen. Men vissa gånger har jag haft den över en t-shirt och vandrat i den när det varit kallt på morgonen. I Spanien räddade jackan nattsömnen några gånger när det var på tok för kallt att bara sova med sovsäckslakan. Då lade jag jackan över mig som en liten filt på överkroppen.

Om funktionen: Det allra första som slog mig när jag provade jackan första gången var att den värmde riktigt bra. Det förvånade mig lite eftersom den var både så tunn och lätt. Den här värmejackan gör verkligen sitt jobb, den är lätt att packa ned i ryggsäcken när den inte behövs, den tar då varken stor plats eller väger mycket, sedan när den behövs värmer den gott. Extra plus för att den har en liten dragkedjeförsedd ficka i brösthöjd och två sidfickor för händerna.

Om färg och passform Färgen Hot Chili blir jag glad av och skulle en nödsituation vara framme är det alltid bra att ha plagg som syns. För den som inte är lika vågad finns jackan även i svart och ljusblå. En lite extra snygg detalj är den kontrasterande dragkedjan och sömmar. Jackan är figurformad och sitter ganska tight. Tack vare att jackan både är tunn och slimmad går det lätt att ha den under en skaljacka. Jag har haft den tillsammans med Fjällräven Keb Jacket och Haglöfs L.I.M. beroende på klimat och väderlek under vandringen.

Jackans höjdpunkter:

 • Lätt att packa ned
 • Värmer mycket per gram jacka
 • Tar liten plats
 • Mellanlager eller ytterlager
 • Genomtänkta detaljer

Slutbetyg och omdöme Jag ger jackan mycket högt betyg eftersom jag verkligen uppskattar kombinationen av att ha en lätt produkt som samtidigt ger mig stort mervärde. Den värmer gott både som ett andralager under skaljackan eller som ytterplagg över underställströjan. Låg vikt och hög funktion är guld värd för varje vandrare.

Angeliqa Mejstedt vandrar på Höga Kusten i Norrönas lättviktsjacka Bitihorn, Fotograf Sara Lansgren 960

Foto: Sara Lansgren

Värmande jacka när det är ruggigt på morgonen, Höga Kusten Hike

Selfie-foto, jag sträcker på benen efter en natt i tält på Tärnättholmarna.

Författare Angeliqa

2 Kommentarer

 1. Hej!
  Det mesta med antibakteriellt i kläder brukar vara miljöförstörande och kanske negativ påverkan på kroppen. Vet du mer om vad det var och dess påverkan?

  • Vandringsbloggen Svara

   Tack för en bra fråga. Svar finns i separat inlägg.

Kommentera

Spara