• Modell: Haglöfs Barrier III Hood
  • Användningsområde: Fjärde värmande lager
  • Vikt: 460 gram strl M

Jag fick Haglöfs – Barrier III Hood som ett pressutskick från Haglöfs och den hade inte kunnat komma med bättre tajming än inför snöskovandringen på Höga Kusten.

Produktinformation: Detta är en varm jacka som är lätt att packa ned och värmer bra i förhållande till sin vikt. Jackan finns i färgerna svart, blå, lila och orange. Den mörkblå som jag har testat har kontrastfärg på fodret med en pigg havsblå färg. Jackan har en justerbar huva, tre fickor med dragkedjor varav en napoleonficka och förböjda armbågar. Dragkedjans avslut vid hakan är skyddad under tyg för att inte skavas.

Miljöhänsyn: Jackan har en bluesign-godkänd fluorkarbonfri impregnering. 100 % återvunnen polyester.

Testets genomförande: Jag har hårdtestat jackan bland annat under en tre dagar lång snöskovandring på Höga Kusten. Temperaturen under helgen var ned till ca -13 grader.  Jag använde jackan som ett fjärde lager –  utanpå underställ, mellanlager och min vanliga jacka när det var dags för lunch eller rast. Den kom också väl till pass när vi gick över det blåsiga och kalla Slåttdalsberget och på nätterna använde jag jackan som extra isolering utanpå sovsäcken för att det var riktigt kallt, men den skulle annars fungera bra som huvudkudde genom att bara rulla ihop jackan i luvan.

Omdöme: + Jackan är rätt rymlig i modellen och går lätt över alla lager kläder. + Sedan är det ett mjukt och prasselfritt material i jackan som känns smidigt. + Jag upplevde att den värmande funktionen är väldigt bra och jag vandrade med jackan nedpackad under topplocket i ryggsäcken för att kunna dra på mig den som ett fjärde lager när det är dags för rast eller lite längre pauser. – Det jag saknar på jackan är en tvåvägsdragkedja, det gör det lätt att nå undre lager utan att behöva ta av hela jackan. – Sedan saknar jag hål för tummarna i jackärmen. Det är den funktion jag uppskattar mest på alla typer av jackor, tröjor och underställ. Det värmer mer kring handlederna och brukar ge mig som har korta armar en lite mindre bylsig känsla med mycket tyg som vecklar ihop sig i armvecken. Jackan har levt upp till alla förväntningar jag hade på den. Varm och skön. Jag föredrar kläder som har många användningsområden. Den här jackan är mjuk och fluffig nog att användas som huvudkudde, värmer gott under dagen och kan användas till många olika friluftsaktiviteter.

Följ med till Höga Kusten!

Q Angeliqa Mejstedt utanför tältet Tärnettvattnen

Vaknar i tältet på morgonen och funderar lite över vad den här dagen ska bjuda på.

Q Angeliqa dricker kaffe

Det skulle vara en cool dricker-morgonkaffe-med-stenhård-blick. Men det är inte riktigt min gebit.

Angeliqa Mejstedt i mål Höga Kusten Winter Classic

Och såhär glad är man faktiskt efter tre dagars tuff snöskovandring när det väntar kaffe och våfflor i Toppstugan bara 10 meter bort!

Författare Angeliqa

2 Kommentarer

Kommentera

Spara