På mindre än tre minuter är kaffet kokat för två personer! Allt som behövs packas direkt i kastrullen och fodralet finns  i fem färger för den trendmedvetna. Dessutom är köket är bränslesnålt. Följ med på dagens fashion- och funktionsrapport av Primus Lite+ Har du kokat kaffe med köket hängandes i ett träd förut? Det hade inte jag gjort för ett år sedan, nu är det en storfavorit bland egenskaperna hos köket. Sedan jag blev testdeltagare för Primus Vintergas har köket följt med i ryggsäcken på alla dagsvandringar.

Värmebeständigt fodral i snygga färger

Primus Lie+ kök

För den som är trendmedveten finns det slittåliga och värmebeständiga fodralet även i färgerna gul, brun beige och svart. Jag matchar köket med min marinblå Fjällräven Keb Vest.

Handtaget möjliggör användning ovan mark

Primus Lite+ hänger på en gren ute på Ängsö och kokar ingefära och citron -te

Tittar du jättenoga på bilden ser du ett rött snöre. Det hänger du upp köket i valfritt träd med. Flärpen kan användas för att låsa locket från att hoppa av när köket är nedpackat i ryggsäcken. Det möjliggör också att köket kan hängas upp i träd vilket är positivt för den som har oberäkneliga småbarn eller hundar som kan göra illa sig på den varma lågan eller vattnet. Locket gör att koktiden reduceras och att det går att dricka direkt från kastrullen. Det är lätt att hålla med hjälp av handtaget.

Minimal bränsleåtgång med inbyggd värmeväxling

Det är enkelt att montera kastrullen på brännaren tack vare en smart låsmekanism. Fungerar även med vantar på. Minskat bränsleåtgång tack vare  att kastrullen är gjord av aluminium, det finns en inbyggd piezotändare och värmeväxlare.

Kokar upp vatten på bara ett par minuter

Här blir det gott te med smak av ingefära och citron

På  drygt ett par minuter är kaffet redo för två personer. Dessutom tar köket minimal plats i ryggsäcken eftersom nästan allt som behövs får plats att packas direkt i kastrullen. Det är precis den smidighet och lätthet som jag tycker behövs för kortare vandringsturer som handlar mer om fika än långkok och Lite + passar dessutom för längre vandringsturer när basfödan består av frystorkat som bara behöver varmt vatten.

Det finstilta:

Tillbehör: Extra fotstöd för ojämna underlag och skruvar som gör att brännaren även kan användas med andra kastruller.

Volym vatten: 0,5 liter

Tid uppkokning: Under tre minuter

Färger på fodral: Blå, svart, beige, gul och brun.

Författare Angeliqa

1 Kommentar

  1. Hej! Du skriver inget om vad du gör för kaffe! Kör du kokkaffe eller snabbkaffe när vattnet är varmt? Kokkaffe funkar ju inte om man vill använda kastrullen till något annat och snabbkaffe är ju inte speciellt gott. Så vad gör du för kaffe till din mamma?

Kommentera

Spara