Mat är en av nycklarna till att du ska hålla dig stark och frisk. Idag tipsar jag om tre enkla maträtter gjorda på pumpa som hjälper dig hålla vätskebalansen i ordning, proppar dig full med nyttiga vitaminer, stärker ditt immunförsvar och minskar risken för cancer. Rostade pumpakärnor, pumpapaj och pumpasoppa

Jag och syrran hade pumpafest i höstas, då rostade vi pumpakärnorna i ugnen medan vi lagade pumpapaj och pumpasoppa.

Pumpan är rik på vitaminer och mineraler

Pumpa mättar bra och innehåller proteiner men en väldigt låg andel kolhydrater. Räkna med ca 18 kcal per 100 gram. Du får också i dig en riktig bomb av vitaminer. Pumpa innehåller A-, E. och C-vitamin, antioxidanter, kalcium, magnesium, niacin, zink och folsyra. Kombinationen av vitaminer höjer din ämnesomsättning, hjälper dig behålla en sund vätskebalans och hjälper till att bygga upp kroppens blodkroppar som styr den läkande process kroppen har naturligt. Dessutom stärker pumpaköttet immunförsvaret och minskar risken för cancer, hjärt- och kärlsjukdomar.

Tre enkla recept med pumpa som huvudingrediens

Rostade pumpakärnor – Ha med som snacks på vandringen Pumpasoppa – Häll upp i mattermos och ha som lunch på vandringen Pumpapaj med grädde och sylt – Lyx när du kommer hem från en lång dagstur.

Författare Angeliqa

Kommentera

Spara