Skär upp färska ingredienser till te

Detta egenbryggda te är en ren vitaminboost som ser till att du börjar dagen riktigt bra. Stuva bara ned en citron och en liten bit ingefära i topplocket på ryggsäcken. Ingefära är bra för matsmältningen, cirkulationen,  immunförsvaret och tros kunna hjälpa till att bekämpa cancerceller. Varmt citronvatten avgiftar kroppen, rensar huden, balanserar kroppens pH-värde (vilket i praktiken betyder att försurningen i lederna minskar vilket gör att eventuell smärta kan lindras) och främjar kroppens läkande funktioner.

Enkelt recept på varm dryck med ingefära och citron

 • 2-3 cm finhackad färsk ingefära
 • 1/2 citron
 • 1 tsk honung
 • 5 dl vatten

Tillagning: Lägg den finhackade ingefäran i kokkärlet tillsammans med vatten och pressa i citronsaften. Koka upp alltsammans och låt sedan drycken stå och svalna i några minuter. Klart!

Tips: Blanda inte i mjölk eftersom det skär sig med citronen. Och kom ihåg att citron är vätskedrivande, därför är det bra att dricka extra mycket vatten under dagen!

Författare Angeliqa

5 Kommentarer

 1. Åh älskar vatten med ingefära och citron! Ingefära är så gott! Köpte nyss chokladdoppad ingefära, vet dock inte om jag ska hissa eller dissa den… annorlunda smakkombinationer helt klart!

 2. Cecilia Ekstedt Svara

  Hej!
  Jag är så otroligt glad att jag hittade din blogg. Jag har snart läst igenom allt för det finns så mycket inspiration och glädje här.(Har även kikat in hos dina bloggkollegor Jonna och Johan,så mycket härligt!)
  Jag började för några dagar sedan bläddra bland dina allra första blogginlägg och ”arbetar mig nu framåt” till dina nyare poster 🙂
  Igår läste jag en hel del om Fjällräven Classic. Jag blir så himlans pepp!
  Jag har vandrat Kungsleden Vakkotavare-Nikkaloukta och nästa gång det blir Kungsleden vill jag absolut köra sträckan Nikka-Abisko! Åh, blir helt glad bara jag tänker på det!! 😀

  Citron och ingefära är kanon! Jag drack just en stor mugg. Jag brukar börja varje morgon så. Jag tar och pressar en halv eko-citron. De är lite mindre än de andra. Sedan skär jag en rejäl slant ingefära som jag finriver ner i muggen och sedan häller jag över hett vatten. Det tar ett tag innan det svalnar i min stora kopp men sedan dricker jag det så jag får i mig all ingefära och citron och efter en halvtimme käkar jag frukost. Jag är helt övertygad om att det är ingefära som gör att jag aldrig blir sjuk. Det är en riktig booster för immunförsvaret! Det borde ätas mer ofta och användas i förebyggande syfte än att endast tas fram när man väl blivit sjuk 😀

  Än en gång. Tack för all inspiration och glädje du sprider! Ha en riktig toppendag! 🙂
  /Cecilia

  • Vandringsbloggen Svara

   TUSEN TACK för din fina kommentar Cecilia – det betyder otroligt mycket att bloggen är uppskattad och kan inspirera 🙂
   Du har gjort min dag!

Kommentera

Spara