Produkt: Julbo Vermont

Färger: Svart, Brun och Silver

Om Julbo: Sedan 1888 har Julbo levererat klassiska solglasögon, inför 125-års jubileumet har de tagit fram båden Vermont igen som en tidlös klassiker. De är specialiserade på skyddande glasögon för aktiva idrottare och äventyrare.

Detaljer: Runda linser, läderdetaljer och båge som definitivt sitter kvar även under tuffast möjliga användning. Solglasögonen har en specialbehandling som ökar filtreringen av synligt ljus samtidigt som glasen är antireflexbehandlade så att ögonen får vila utan störande reflektioner. De här tål att användas i extrema förhållanden och skyddar dina ögon från starkt ljus och vind.

Mitt omdöme: För mig handlar det om detaljerna. Känslan. Det unika. Att få lite umpf på köpet. Jag har letat solglasögon i två månader. Hängt hos varenda optikerbutik i hela Västerås båe en och två och tre varv. Och sen vips en dag så ramlade jag över jag Solglasögonen med stort S och blev kär direkt. Ögonen får vila och jag gillar verkligen läderskydden på sidan om glasögonen. Jag har torra ögon som lätt blir irriterade och de här solglasögonen är både snälla och snygga.  Mitten-läderlappen tar jag bort när jag ska använda dem – för dem rockar jag helt enkelt inte. Annars är det här riktigt bra solglasögon för dem som inte vill ha de sportiga, snabba och färgglada varianterna. Äntligen!

Ser du berget bakom mig? Där går Lårdalstigen som är en av Telemarks häftigaste (och mest utmanande) vandringsleder. Med utsikt över kanalen och vidderna.

Författare Angeliqa

Kommentera

Spara