I går mötte jag upp Caroline Gustafsson, en av medlemarna i Vandringsbloggen Community, och tillsammans vandrade vi de 23 kilometrarna runt Ängsö. I konstant hällregn. Kanske är den bästa vandringsträningen den som faktiskt liknar verklighetstrogna förhållanden? Vi var i alla fall lika glada att gå tillsammans fast det regnade. 

Det var fantastiskt kul att vandra tillsammans med Caroline, hon kan alla sorters växter, svampar och träd. Jag fick lära mig precis hur mycket som helst när vi gick runt och luktade på jasminblom, tittade på lindarnas hjärtformade blad, spanade på kastanjeträd och letade orkideer i dikeskanten. Vid ett tillfälle hittade vi laven fetknopp med sina stjärnformade gula blommor och en annan gång såg vi rosa hjärtan strödda längs med leden från nyponblommen. Ute på åkern växte ärtor med sina krulliga, ihopsnirklade stänglar. I slottsparken hittade vi Pestskråp och vid mälastranden växte Nattviol. Läs mer om Vandringsbloggen Community – En mötesplats för vandringsintresserade.

Angeliqa och Caroline Ängsö Runt

Caroline Gustafsson visar blommor

Caroline och ormbunken

Enbuske

Fäster en väldoftande blomma i ryggsäcken

Nyponros i regn

Rosblad hjärtformat

Stigen på Utörundan

Om leden: Ängsö har ett ledsystem med olika runturer som varierar mellan 3 och 8 kilometer, vi gik idag alla lederna i yttervarv vilket gav en vandringstur på ca 23 kilometer. Det är fantastiskt varierade natur med betesmark, ekhagar, klippor, blandskog och slottspark.

Mer från Ängsö:

  • Vandringsled: Tjärnrundan 5 km
  • Vandringsled: Prästgårdsrundan 6 km
  • Vandra nära slott och torp och Besök den Gröna Gången

Läs Carolines blogginlägg från vår dag tillsammans på Ängsö.

Författare Angeliqa

2 Kommentarer

Kommentera

Spara