Att jobba med sitt fritidsintresse. Att kombinera det man är duktigast på med det som man brinner för. Det är kombinationen många drömmer om och där man presterar som allra bäst.

Idag ger jag dig guiden till att hitta drömjobbet i friluftsbarnchen!

1. Bevaka lediga tjänster som kommer ut

Håll koll på grönajobb.se, jobbsafari, cruitway och andra  jobbportaler som samlar lediga tjänster. Ofta kan du sortera på ort, inriktning på jobb och andra kriterier som är viktiga. Ställ in så att du får intressanta lediga tjänster till din mejlbox.

2. Håll koll på drömföretagens hemsida

Du har kanske så bra koll på marknaden att du vet vilka företags värderingar du delar och vart du vill jobba. Ha som strategi att följa de företag i sociala medier, för när ett företag behöver rekrytera så är det inte säkert de använder sig av jobbportaler utan de lägger upp information på sin hemsida och länkar dit via Twitter eller Facebook.

3. Sitt inte och vänta på jobb – skaffa jobb

Om du vet vad du vill göra och vart du vill göra det. Då har du ingenting som hindrar dig från att faktiskt skaffa dig ett jobb. Sanningen idag är att många lediga tjänster aldrig ens når företags hemsidor. De tillsätts av kontakter och interna rekommendationer. För det är kostsamt att rekrytera och för företag kan det kännas osäkert när ”man inte vet vad man får” och så kör man på det enkla och trygga i att ta någon som redan finns som upparbetad kontakt. Så se till att vara top of mind när drömföretaget får rekryteringsbehov.

Så gör du:

 • Mejla en spontan intresseanmälan
 • Berätta vad DU tillför företaget
 • Träffa företagsrepresentanter på mässor och event
 • Använd LinkedIn och Facebook för att skapa relation och hitta rätt kontaktperson
 • Starta eget företag eller

Men det allra viktigaste – och svåraste – det är ju att veta vad man vill. Så mitt bästa tips är att du börjar med att rita upp vad du är bra på, vilka erfarenheter du har, när du jobbar med mest flow, när du har som allra roligast på jobbet. Vilka förutsättningar har du då? Vilka människor omges du med då? Vad är det du gör då? Gillar du stora koncernstrukturer eller mindre företag? Är du självständig eller trivs du i gemenskap?

När du vet vad du vill så berättar du det för alla du känner – ch de du inte känner också. Då har du massor med människor som har ögon och öronen öppna och kan hjälpa dig i jakten på drömjobbet. Lycka till!

Författare Angeliqa

3 Kommentarer

 1. Ohh vilka bra tips, supertack för att du delar med dig Angeliqa! Och ja, det är jättesvårt att veta vad man vill men jag börjar att ana vart det lutar åt. Ska absolut rita upp det du tipsar om, kull! Antar att det var så du började när du skulle bli egen och även vägen mot Vandringsbloggen? 🙂

  Kram!

  • Vad roligt att höra att du vet åt vilket håll det lutar.

   Vandringsbloggen var aldrig tänkt att bli ett företag – det var ren kärlek och viljan att ha ett andrum och en plats att skriva. Sen med tiden började jag få förfrågningar om att arbeta på olika sätt kopplat till bloggen och det var fantastiskt roligt 😀 Så det var omvägen till att hobbyn blev ett jobb. 😀

   Stort lycka till med allt du tar dig för. I know it be awsome.

   /Angeliqa

 2. Aha, på så sätt! Låter hur bra om helst! Ha det så fint i sommar Angeliqa!

Kommentera

Spara