Ta med familjen ut till närmsta eldstad och ät en mysig brunch tillsammans. Det är mitt bästa helgtips. Förra helgen tog jag med familjen ut på lång-brunch tillsammans framför en varm brasa. En härlig start på helgen bara 20 minuter utanför stan.

1. Gå upp tidigt för att fånga morgonljuset

Frostig-morgon-på-Ängsö

Torpfönster-på-Ängsl

Det är underbart att se solens strålar gnistra i frostkristallerna.

2. Klä på dig varma och sköna kläder

Angeliqa-Mejstedt-lagar-brunch-över-elden-på-Ängslö

Ulltröja-och-vinterkängor

För sådana här utflykter som är mer stillasittande gäller det att klä sig varmt. Jag hade en riktigt varm mössa från Fjällräven, ylletröja från Brödet och Fiskarna och vinterkängor från Haglöfs. I väskan packade jag ned en termos kaffe och sittunderlägg, två bra sätt att också hålla värmen; att få i sig varm dryck och skydda sig från markkyla.

3. Laga frukost direkt över elden

Eld-på-Ängsö

Ägg-och-Bacon-på-elden

Frukost-över-elden

Vi tog med korv, ägg, bacon, vita bönor i tomatsås, toastbröd, ost och skinka. Ägg och bacon stektes i gjutjärnspanna direkt över elden och toasten grillades på en tripod tillsammans med äggen. De vita bönorna värmdes direkt i plåtburken vid sidan om elden.

Vad har du för ute-frukost favoriter? Maila gärna dina bilder till [email protected] eller dela med dig till mig på Facebooksidan med namn Vandringsbloggen. De bästa bidragen publicerar jag framöver.

Författare Angeliqa

Kommentera

Spara