Asfalten ryker. Bilar som blir stående börjar brinna. San Diego blir första stoppet på roadtrippen innan jag bilar norröver.

Den här natten sover jag på ett riktigt billigt och tillika sjaskigt motell. Preciiis som på filmerna men utan vibrerande sänggavel. Jag ser konstiga fläckar på överkast och golv och räknar med att se löss och kackerlackor hoppa fram när som helst. I den lilla poolen på parkeringen utanför fönstret badar en man med t-shirten på. Jag svär tyst för mig själv att inte sätta min fot i poolen trots den starka värmen som tar över varje tanke.

Nere på frukosten är allt inplastat, muffinsar, croissanter och corn flakesen i små paket och både tallrikar och bestick finns bara som engångsprylar. En stilla tanke får mig at undra varför jag ens bryr mig om att sopsortera mina hushållssopor hemma när detta är en storindsustri som inte ens bryr sig ett jota. Allt går ner i samma sopkorg. Mat plast papper. Men sandstranden nere vid havet – The Pasific – är fin och jag besöker flygfältet och får klappa flygplan.  Det är en bra dag.

 

Författare Angeliqa

Kommentera

Spara