Sara Lansgren på Höga Kusten

  • Namn: Sara Lansgren
  • Bostadsort: Mora
  • Företag: Sara Lansgren Foto
  • Ålder: 32 år

Berätta lite kort om dig själv! En norrlänning som hamnat i Mora efter stopp i Västerås och Göteborg. Utbildad beteendevetare och arbetar som handledare för ungdomar. Uppvuxen med natur och friluftsliv vilket jag börjat längta tillbaks till när jag blev ”vuxen”.

Vad är din relation till friluftsliv och vandring? Jag är same och vi har sommarställe i fjällvärlden så där har vi gått en del dagsturer och dit längtar jag ofta. Annars är jag uppvuxen med skidturer, bärplockning, skogspromenader och annat som föräldrarna tog ut oss på, vilket jag är glad för idag!

Hur var det att vandra på Höga Kusten Hike? Det var framförallt roligt men grymt utmanande för mig som en första långtur. Det var otroligt vackra vyer och natur.

Slåttdalsskrevan Höga Kusten Foto Sara Lansgren

Foto: Sara Lansgren

Vad var den absoluta höjdpunkten med vandringen? Jag tror det var när vi kom fram till Tärnättholmarna där vi övernattade första natten. Vi kom in bland de sista efter många fika, njut- och fotopauser och jag kände mig så glad över att vi klarat dagen med alla branta och halkiga upp och ner. Extra nöjd kände jag mig när vi fick höra att några stycken avbrutit vandringen men jag hade klarat av första biten.

>> Se Bildgalleriet med en sammanställning av Saras foton av Höga Kusten,

Var det något som överraskade dig under vandringen? Vad var största utmaningen? Det var överraskande att det var rätt så tufft, jag hade någonstans tänkt att ”det är väl bara och gå”. 1 km i skogsterräng är inte alls som 1 km på elljusspåret, det har jag lärt mig.

Största utmaningen var att ta sig upp för de branta bitarna med väskan på ryggen. Och nedför! Det gick åt en hel del positivt tänkande för att inte sätta mig på rumpan och ge upp ibland. Men sen hade jag Angeliqa som hela tiden var positiv och peppade mig.

Vandringsbloggen på Höga Kusten Foto Sara Lansgren

Foto: Sara Lansgren

Vad var din favorit-grej i vandringsryggsäcken? Chokladen! OCH sista morgonen när vi stannade för att göra vårt morgonkaffe och det ösregnade så var allt i väskan fuktigt. Men då tog Angeliqa fram en vattentät behållare med tändstickor, så imponerad jag blev och lyckan jag kände då! Morgonkaffe blev det:)

Hur kändes det att komma hem? Det var skönt att sova på något mjukt och kunna använda toaletten när man ville och inte bara när man kom till en checkpoint 😉

Blir det fler vandringar framöver? Det blir det definitivt! Runt Mora finns många fina områden.

Tack Sara både för trevligt vandringssällskap och en fin intervju!

Författare Angeliqa

Kommentera

Spara