Sara Rönne sprider Träningsglädje med sina peppiga, tänkvärda och motiverande texter om livet i allmänhet och träning i synnerhet. Hon lämnade kontorslivet och är nu hemma lite varstans. Lever och reser i ett rasande tempo, men verkar ändå på något sätt behålla fötterna på jorden och ha en medveten vardag med många lyxiga guldstunder.

Sara! Du driver Träningsglädje sedan över 10 år tillbaka och är veteran i bloggbranschen. Hur startade allt?

“För snart 13 år sedan satt jag i en trång kontorslokal med grå utsikt på söder i Stockholm. Jag hade ett jobb jag inte trivdes med och ville göra något mer kreativt. Det var ett himla snack om det där med att blogga (det fanns inte så många bloggar då) och tänkte att det lät kul. Så jag började och hittade så många likasinnade i form av andra bloggare och läsare som jag gjort väldigt mycket roligt tillsammans med under åren. För runt 4-5 år sedan befann jag mig på ett annat jobb i en annan kontorslokal i Stockholm och undrade om det här verkligen var livet. Så då bestämde jag mig för att hoppa av normen och flytta närmre bergen och skogen så jag packade det jag hade i min lilla Mini som jag hade då – och flyttade till Åre. Jag vill jobba mycket, men jag vill också leva mycket – och jag har under mina bloggår skapat mig stor insikt om hur jag vill leva och övat och övat och övat på att ta action på det så att det faktiskt blir som jag vill.”

Du reser i ett rasande tempo – hur förhåller du till ”hemma”?

“Hemma är där wifi-signalen är stark. Skämt åsido så är jag van vid att ha många hem, och har alltid haft. Just träningen är en del i att landa i en trygg känsla. Träning skickar ut substanser i kroppen som ger en positiv känsla så varje pass blir som ett lyckopiller vilket jag mår bra av. Men jag har också många vänner som jag håller kontakt med på daglig basis. Vi bor inte i samma stad men just därför är vi bra på att vara närvarande i varandras liv på andra sätt. Den tryggheten är jag tacksam över.”

I dina kanaler och på bloggen ser både livet och alla resor ser vackert och drömskt ut. Finns det några baksidor?

“Att leva i full fart kan ge en känsla av att inte hinna med. Resor och upplevelser ”tar tid” och jag kan känna att jag ligger efter i mailkorg eller annat. Jag lever inget normativt liv vilket har gjort att min umgängeskrets blivit ungefär som min – och det kan skapa en filterbubbla. Jag tror att andra ser fler baksidor med mitt liv än vad jag gör, men det beror på att jag valt det liv jag valt eftersom jag inte upplever baksidorna som så stora. Det positiva är alla upplevelser jag får, och jag har verkligen lärt mig att uppleva de små sakerna. En regnbåge över fjället. En porlande bäck i tystnaden. Allt det där!”

Hur ser framtiden ut? Vad har du för planer och drömmar?

“När jag bodde i Stockholm hade jag ”träningstid” (på gym) och vanlig tid när jag gjorde andra saker. Men så som jag lever nu går träningstiden in i all annan tid. Allting här handlar om aktivitet. Jag åker turskidor och får både träning och ”liv” i kroppen. Jag cyklar mountainbike på sommaren. Fjället är min ”träningsarena” och jag behöver inte mäta allt jag gör för att förstå att det gör gott för mig. I år vill jag lära mig kitesurfa. Jag vill tillbringa blåsiga dagar på en strand (eller en fjällsjö för den delen) och surfa och känna flow. Jag vill resa med nära. Jag håller på att skapa min version av vanlife som är trendigt nu. Min bil är en pickup som jag vill packa med taktält, cyklar, trailrunningskor, kitesurfgrejer, stormkök och åka till härliga ställen både norrut och söderut. Jag vill till Padjelanta, Vindefjällen och de långa stränderna i Skåne. Det kommer bli ett bra år!”

Sara Rönne finns på bloggen Träningsglädje och på Instagram som @sararonne. Följ henne och hennes äventyr där!

Författare Angeliqa

Kommentera

Spara