Efter förra veckans inlägg om historien bakom den gröna singelmössans uppkomst var jag tvungen att bege mig ut på spaning. Vilka alternativ finns egentligen där ute för den som vill signalera sin tillgänglighet? Det blev en minst sagt spännande tur – häng med så tar vi en titt!

Gröna singelmössor i höst

Jag märkte snabbt att det finns en genomgående och mycket framträdande trend i höstens och vinterns mössutbud. Sotarmössan. Den är överallt och kommer i de flesta färger. Som synes även grön. Egentligen – om en är på jakt efter just en grön mössa – är det faktiskt sotarmössa som gäller. Eventuell beslutsångest är därmed enbart förknippad med vilken nyans av grönt som föredras, alternativt tjocklek på själva mössan eller själva brättet.

Själv lämnar jag sotaren av hipstermodell som knappt når ner till öronen därhän – vad är ens poängen med en sådan mössa? Istället siktar jag direkt in mig på en mer rejäl variant. En mössa ska fylla sin funktion och jag ska kunna dra på mig den ordentligt. När det friskar i på fjället vill jag kunna skydda öronen och hålla mig ordentligt varm. En mörk skogsgrön nyans är den jag gillar bäst.

Gröna singelmössor i höst

Ytterligare en sotarmössa. Plus den enda udda modellen som i min värld får benämningen hurtigmössan. Här ser jag framför allt människor som flyger fram över vidderna i smärre joggingtempo framför mig. Mössan passar därmed deras behov av en modell som andas lite mer, är lite tunnare och sitter lite mer tight. När vindmotståndet ska ner till ett minimum funkar det inte med för mycket garn.

Utbudet må vara begränsat, men nog finns det några gröna mössor där ute för den som är på jakt. Kanske är det också så att valet av modell blir det första steget mot att lokalisera en potentiell framtida partner? Två singlar i hipstersotare får syn på varandra, inser att de båda har en förkärlek för surdegsbröd och inomhustäljning, och saken är klar. Två andra vandrare får siktar varandra under den tjocka gröna mössans brätte, huttrar lite i vinden och kommer fram till att det är bättre att värma varandra. Hurtigmössan – ja, det är väl alltid trevligt att kunna ligga i lä bakom någon annan för att mota vinden?

Vilken av de gröna singelmössorna föredrar du? Eller har du en egen, ännu snyggare variant? Dela gärna med dig av tankar, bilder och upplevelser! Och för guds skull – tagga @vandringsbloggen i era singelmössebilder så jag får se hur ni ser ut!

Författare Angeliqa

Kommentera

Spara