Jag blev inbjuden av Visit Finland i samband med konferensen NBEFinland att besöka regionen Lahti – följ med på en dag ute på isen! Isen ute på sjön Vesijärvi bjuder på kontraster. Från stilla pimpelfiske med långsam väntan och rofyllda rörelser till den kraftiga men samtidigt subtila konsten i att Snökite. Dagens huvudperson heter Pekka. Han demostrerade hålborrning med attityd, för all pimpelfiske måste starta med tillblivandet av ett hål och det kan ju verka lätt när man har en så stor isborr med sig ut på sjön – men det är ett tufft jobb att göra hål på den tjocka isen. Nu tror jag att min korta längd var till min nackdel eftersom handtaget var längre än jag så det var svårt att luta någon vikt på borren – men jag slet som ett djur för att få hål i isen. Sedan kom Pekka glatt och gjorde ett till hål några meter bort på bara någon minut. Teknik. Erfarenhet. Styrka. Hur som helst ett nytt mål att få till.

Pimpelfiske – en stilla väntan

Utrustningsparken redo för fiske.

Jag väntar på nappet vid mitt hål. INSTAGRAMVIDEO. Men om det blev någon fiskelycka? Njej, det blev det inte. Jag kände inte ens något napp fastän den lilla, lilla masken på den lilla, lilla kroken borde varit ett välkommet tillskott för fiskarna i sjön.

Snökite

Pekka kom och hämtade oss med sin fyrhjuling och tog med oss ut på isen för att testa snökite. Han var den som tog kiten från att vara en ren sommaraktivitet till att använda den även på vintern. Under sommaren kan kiten användas tex. tillsammans med SUP-bräda. Men på vintern spänner man istället på sig skridskor eller skidor. Film från instagram när Pekka stylar med att köra förbi handsfree, missa inte! Great success.

Författare Angeliqa

Kommentera

Spara