Efter en härlig vandringshelg runt Jämtlandstriangeln och fem tågbyten från Åre var jag äntligen framme i Helsingborg under eftermiddagen i måndags. Jag rullade förbi en lång sandstrand kantad av caféer och möttes sedan av 25 graders värme och strålande sol när jag klev av tåget i full vandringsmundering. Under kvällen passade jag på att upptäcka den mysiga lilla staden med middagspickning i hamnen, glass från en gul buss och tjuvkik på startplatsen för Europas största vandringsevent som kommer till Skåne 10-17 September.  Följ med på min sommarkväll i Helsingborg.

Hamnen i Helsingborg

P1090057

Jag började kvällen med att gå ned i båthamnen, där satte jag mig på piren och tittade ut över havet. Bara fyra kilometer över sundet ligger Danmark och om man kikar riktigt noga i horisonten så går det att se Helsingborg och konturerna av Kronborg Slott som Shakespeares Hamlet utspelar sig i. Medan jag satt där och åt mat såg jag kajaker glida förbi i vattnet, vattenskotrar och kiteflygare. Det här känns verkligen som en sommarstad där man kan ta tillvara på alla möjligheter till aktiv fritid.

P1090091

P1090100

Efter middagen mötte jag upp Annika som projektleder vandringseventet Eurorando och tillsammans gick vi en sväng och tittade på det området Slottshagen som i September kommer omvandlas till en jättefest och knutpunkt för vandrare som kan träffas tillsammans på kvällarna och umgås. Här har vi verkligen en eldsjäl, Annika berättar hur de jobbat i många år för att allt kring eventet ska falla på plats med att iordningsställa leder och förbereda jätteeventet som kommer hit.

P1090106

Här på scenen kommer den stora invigningen ske. Besökare och vandrare kan smaka traditionellt Skånsk mat, det finns program från scenen och möjlighet att träffa andra vandringsintresserade och fira vandringens år tillsammans.

P1090117

Avslutade kvällen med en latte på ett supermysigt ställe precis vid hotelet där jag bodde på kvällen. När man kommer till Helsingborg rullar tåget förbi en lång sandstrand kantad med små teserveringar. Att komma till Herlsningborg känns som att åka utomlands. Atmosfären är sjudande av glädje och förväntan. Bäst under kvällen? Lokal glass från Glassfabriken i en gul skolbuss.

Glassfabriken

Författare Angeliqa

Kommentera

Spara