I det här blogginlägget tipsar jag om härlig vandring och ett trevligt fikaställe på sommarsköna Fårö utanför Gotland. Det går lika bra att vandra längs med kusten som i fjällen.

Fårö har många trevliga smultronstälen att bjuda på. Jag som mer än gärna besöker gårdsbutiker, loppisar och natursköna miljöer har svårt att släppa taget om Gotland och i synnerhet Fårö. Det finns någonting för alla.

qhxfjihkjl

Två bra sätt att upptäcka Fårö, och den unika naturen, är att cykla runt ön eller att vandra längs med delar av kusten.

qwef

Frigående får, havsbris och sommarvärme.

qeuc

På norra delen av Fårö ligger Helgumannen fiskeläge, det är ett utmärkt utflyktsmål för en dagstur. Här kan du påbörja en antingen 12 eller 22 kilometer lång vandring, välj hel eller halv dag beroende på hur mycket tid du har på Fårö.

qcil

Det blev ett snabbt besök till Fårö fyr som ligger så långt norr ut som du kan komma på Fårö. Här finns en härlig stenstrand, med de karaktäristiska gotländska rundslipade vita stenarna.  Alldeles i närheten finns Fårös omtalade hembageri Sylvis Döttrar. De serverar alla tänkbara sorters bakelser, kakor och matbröd. Jag rekommenderar saffranspannkakan med salmbärssylt och grädde. Ät och njut!

wh

När jag kom till Sudersand passade jag på att både bada, sola och läsa inbäddad mellan sanddynerna. På Fårö är det vanligast med stenstrand, så en lat dag på stranden spenderas med fördel här.För den som vill ha mer fart och fläkt finns en trevlig 19 km lång vandring som påbörjas här. Perfekt för en dagstur! Så ta med sköna skor och packa ned massäck!

Författare Angeliqa

2 Kommentarer

 1. Hej
  Jag undrar om du kan hjälpa mig o min vän. Vi skall göra en mindre vandring över en helg då vi firar 20 år som vänner. Vi vill trekka någonstans i Sverige. Vi bor i Karlstad och i Göteborg. Men vi inser att vi inte har tillräckligt med tid för att ta oss till Norge eller till norra Sverige. Så har du något tips på vart vi skall vandra. Funderade på Gotland. Då vi älskar hav nästan lika mycket som berg. Snälla hjälp oss om du har tid. Vårt datum för resan är 10/11-13 augusti alltså med avresa torsdag kväll och hemresa söndag kväll. Tack på förhand Astrid och Lina

  • Hej!

   Åh vad roligt att ni firar vänskapen med att vandra. Det finns en kort pilgrimsled som går tvärs över Gotland, den kan nog vara väldigt rolig att gå, annars har ni vandring längs med havet på Fårö. Också vackert. Annat i södra Sverige jag kan rekommendera är Åkulla Bokskogar eller vandra i Skåne med utgångspunkt från Helsingborg mot Sofiero Slott och fyren.

   Allt gott och stort lycka till!

Kommentera

Spara