I går eftermiddag kom jag fram till Sörbygården efter att ha vandrat genom storm, över fallna träd och bredvid meterhöga svajande träd längs med vägen.

När jag kom fram till gården möttes jag av vandringskamraten Leanne och föreståndaren Ann-Sofie. Efter en lång varm dush fullkomligen stupade jag i säng och sov länge. När jag vaknade upp var alla mina kläder tvättade och kvällens middag förberedd.

Ann-Sofie gör allt från incheckning, städning, matlagning, bokning och mötet med alla gäster samtidigt som hon tar hand om gårdens hästar. Att driva Bed and Breakfast är mer en livsstil än ett jobb.

Mysigt lantlig inredning

Rummen i stora huset är inredda i en brittisk/fransk/svensk klassisk stil med blommor på överkasten, tapeterna och tavlorna. I alla rum hänger mjuka, rutiga morgonrockar och jag mös runt i min i många tinmar på kvällen. Lyxigt efter många dagar med bara friluftskläder att byta mellan. I flera år har jag tänkt att jag vill cykla mellan Bed and Breakfast på engelska landsbygden för att få stanna någonstans med blomsterfyllda rum. Så fanns de så nära som i Sverige och Brunflo.

Ute på gården står ett härbre med sovloft, litet kök och vardagsrum. Precis ”lagom” av vad som kan tänkas behövas.

Vedeldad liten stuga

På gården finns 14 hästar som skymtar mellan träden då och då. Jag och Leanne gick på kvällspromenad och hittade några fina smultronställen med magisk utsikt över vattnet, fjälltopparna och de omgivande beteshagarna. Det här var en plats att komma hem till, att verkligen landa och låta den trötta kroppen återhämta sig.

Med utsikt över vattnet ligger den här lilla trästugan inredd med fluffiga renskinn, tyger och kuddar. På bordet står en gaslampa och kyliga nätter värmer vedspisen.

Konferenslokal. Men jag drömmer om sådant här bord där jag ska samla vänner och familj. Kanske i ett orangeri eller ett stort växthus med snirklande vibrankor och murgröna.

På kvällen serverades vi färsk tagliatelle med mozzarella tillsammans med en blandning renkött, nötköttet limousine, primörer och kantareller. Alla råvaror till middagen var ekologisk och närproducerad. En lisa för själen. Detta var en riktig höjdpunkt att komma fram till och överträffade alla förväntningar jag hade. Nästa gång jag kommer tillbaka vill jag spendera minst en vecka i den lilla stugan med utsikt över sjön. Tack för allt!

Författare Angeliqa

Kommentera

Spara