Idag besökte jag Stävresjön som ligger ungefär 11 kilometer utanför Sala, i närheten av Salbohed. Här finns mycket trevliga möjligheter att bada, vandra, fiska och njuta av frisk luft. Under kvällen sågs både tjäder och rådjur. Hela jag njuter av att få vara så nära naturen. Känna doften av sommargräset, känna varma och milda vindar från sjön och njuta av vilda djur som vågar komma alldeles nära i skymningen.

Vandra runt Stävresjön

gronskande-ang-stavresjon ang-gronska-stavreomradet

Somrig utsikt över ängarna. Här i trakterna har jag spenderat mina allra första somrar. Det betyder mycket för mig att komma tillbaka på lite ”äldre dagar” och se området igen.  Och fastän jag nu var på en annan sidan av sjön är sig trakterna lika, samma härliga sommaridyll, samma lugna omgivningar.

stavre-sala-gronska

Det är möjligt att gå runt sjön om du är lite uppfinningsrik med vägvalet. Det är en tur som tar mellan två och tre timmar.

Fiska och bada i Stävresjön

bat-stavresjon-sala

Sjön är ett kräftskötselområde och det finns flodkräftor. Läs mer om sjöns flodkräftor. I stävresjön kan du dessutom få napp på både aborre, gädda och gös. Fiskekort köper du vid Campingen. Campingen har en fint anordnad badplats med bryggor, sandstrand, gräsplaner, kiosk och grillplats. En trevlig vandringstur som går att göra några kilometer väster om Stävresjön är att besöka utkiksplatsen Nisse Mattssons Torn, det är en 5 km lång vandring där du kan gå förbi inhägn med hjortar. Mer lästips för dig som vill äventyra i området: Vandring till Nisse Mattssons Torn.

Författare Angeliqa

Kommentera

Spara