Namn: Steph Davis

Sysselsättning: Bergsklättrare, Basejumper och Wingsuitflyer

Bor: USA, Utah Under en föreläsning och efterföljande frågestund på Kiku International Mountain Summit fick jag höra Steph Davis prata om sin brinnande passion för höga höjder, om att leva ett liv fyllt av risker och hur hon hanterar utmaningar. Steph Davis är en av världens ledande kvinnliga klättare. Hon sysselsätter sig som bergsklättrare, basejumper och wingsuitflyer. Det betyder i princip att hon är proffs på att klättra upp för berg och att kasta sig ned för berg. ”Everything changes and that is the meaning of life. Every day we decide what to do.” I filmen Cracy Beautiful Thing (se ovan) berättar hon om att uppnå stora mål. Även om hon efter hård träning och många försök  äntligen klarar av ett stort mål, till exempel att bestiga ett svårtillgängligt berg, så betyder det inte att hon inte kan komma tillbaka till berget och fortsätta bestiga det. – Allting ändras, det är meningen med livet. Varje dag tar vi ett beslut om vad vi ska göra. Att klara av ett mål ger hon betydelsen av både ett slut och en start. Slutet på ett stort projekt men också starten på att fortsätta upptäcka, njuta och vistas på berget. Det roliga är inte över – det är nu det börjar! ”Taking risks is a part of life. Not living your life is the most riskful you can do in your life. Steph pratade återkommande om ämnet att ta risker i livet och hur hon hanterar det praktiskt och känslomässigt. Hennes föräldrar var allt annat än förtjusta i att hon började klättra, de var mer fokuserade på hennes skolgång och att hon skulle skapa en stabil framtid. -Livet är farligt, ingen kommer ut levande, säger Steph. Hon fortsätter sedan med att reflektera kring sin passion; Hur hanterar du det faktum att du ska leva varje dag resten av ditt liv och hur sätter du det i relation till saker du älskar? Steph var den första kvinnliga klättraren att klara av El Capitan på en enda dag, att bestiga alla toppar på bergskedjan Fitzroy i patagonien och att nå toppen av Torre Egger. – Jag förbereder mig så mycket som möjligt. Jag är relaistisk i mina utmaningar, fokuserar på det jag har framför mig och tar kontroll över situationen. Sedan måste jag acceptera om det inte går som planerat. Steph avslutar med att dela med sig av sin inställning till att ta risker; -Risker är en del av livet. Att inte leva ditt liv är den största risk du kan ta  i livet.

Författare Angeliqa

4 Kommentarer

  1. Påminner mig lite om denna film med trailer här:

    Om att ta risker med den sporten man gör.
    Han som gjort filmen heter Seb Montaz och har såå många inspirerande filmer om extreme sporter i naturen, väl värt ett besök 🙂 http://vimeo.com/chamonix

  2. jerrekinnunen Svara

    Åh… Alltså dessa eldsjälar och inspiratioskällor! Vad skulle vi vara utan dem?

    • Åh, utan dem vore vi ingenting va? Jag vill ha stora öron och lyssna till deras drivkraft, deras lärdomar och deras tips. Och framför allt vill jag dela med mig av dem om jag kan 🙂 Möte med en Eldsjäl är en av de kategorier som jag tycker är viktigast på min blogg – no man is an island.

Kommentera

Spara