Här lever livet sin stilla gång. Nu känns det verkligen som semester. I den lilla staden Cherating finns allt man behöver för att klara sig gällande mat, dryck och andra förnödenheter. Stranden ligger ett stenkast bort och vi bor i en stuga som klår alla våra tidigare boenden med hästlängder. De enda småkryp som finns är myggor, vilka effektivt hålls borta med hjälp av myggspray som aldrig skulle godkännas på den Svenska marknaden. Men vi besöks även av små gecko ödlor, det är trevliga små varelser som kommunicerar med varandra genom att göra kluckande läten. Skönt med dessa trevliga gäster i motsats till djungelns många blodiglar och jättemyror.

Här i staden är vi som sagt nästan de enda turisterna.Den långa, långa stranden har vi för oss själva. Dock fick vi sällskap av en löst springande hund som tog följe med oss nästan en halvtimme innan den hittade andra roliga saker att jaga. Dagen spenderades med att lösa korsord, spela kort och läsa på stranden. Mellan två palmer knöt vi upp en hängmatta där vi turades om att ligga och lata oss i skuggan. Självklart badade vi även i havet.Idag har vi provat på ännu en av havets läckerheter. Krabba. Vi fick själva välja ut vilka som skulle tillagas från ett stort akvarium. Nu på kvällen tänkte vi besöka den lokala nattklubben där det utannonserades karaoke, öl och liveband. Vi var de enda där förutom ett annat par och serveringspersonal om 10 personer. Man kan säga att nattlivet är ganska lugnt och vi drog oss snart tillbaka för lite kortspel och snacks på verandan.

Någonting annat som slår mig är att vädret växlar snabbt. Ena stunden faller regnet tätt mot backen och nästa så är det blå himmel igen. När det blixtrar här så hörs ingen åska, men hela himlen lyses upp av blixten.

Författare Angeliqa

Kommentera

Spara