Boken Stuglandet – En guide till fria övernattningar är författad av Kjell Vowles och Moa Karlberg. Det är en guidebok till klimatsmart och billig turism. 

I boken lyfter de fram en sammanställning av helt gratis boenden i små stugor som vem som helst får utnyttja. För den som vill finns det massor med möjligheter att upptäcka naturen nära genom att åka kollektivtrafik, ta med matlåda och bo helt gratis. Det är stor kontrast till semesterklimatbovar som flygplan, dyr utsrustning och lyxiga boenden.

Jag blev så in i själen glad av att få hem det här recensionsexemplaret av bok då jag tycker att vi borde prata mycket mer om hållbart semestrande och underlätta just sådana här initiativ. Boken är helt fullproppad med bilder från stugor vilket gör det lätt att drömma sig bort. Men vad man framför allt får är en fullständig guide för att hitta stugorna – hur man tar sig dit, vem som förvaltar stugan och praktisk information om vattentillgång och sevärdheter i närheten.

Författarna har hittat stugorna med hjälp av tidningsarkiv, statistikdatabaser och massor med intervjuer. Det här är en fantastiskt viktig bok – så om du undrar vad du ska ge bort i present, ha med till middagen eller köpa hem… då är den här boken svaret.

Köp boken här: Stuglandet – En Guide till Fria Övernattningar ( BOKUS Annonslänk)

Foto: © Moa Karlberg
Foto: © Moa Karlberg
Foto: © Moa Karlberg
Författare Angeliqa

9 Kommentarer

  1. Oj! Tänk vad lite man vet om vad som finns att upptäcka och använda sig av där ute. Det här är ju underbart! Älskar tanken på att t ex en familjesemester inte behöver kosta ett års sparande och slit. 😀

  2. l-j skott Svara

    intressant bok fick tips om den ska ju ut på motorcykelsemester med en gammal Husqvarna mod 227 120cc från 1950 från ljusterö ner till Smygehuk å sen hem till Kalix så jag beställde boken säkert blir det övernattning i några av stugorna under resan i sommar

Kommentera

Spara