Hästar betarvid Voxnans strand. Steg för steg följer mina fötter tågspåren genom det hälsinge-landskapet. Järnvägen byggdes 1899 och har varit fri från traffik sedan 70-talet. Flottarleden går mellan Runemo och Sörängen och jag fastnade aldelles speciellt för bron i Runemo, den har känsla av Stephen Kings – Stand by Me. På åkrarna letade sig dimma ner frammåt eftermiddagen och jag gick en liten omväg längs med Voxnans rytande och brusande vatten för att leta bävergnagda träd.

Sara bjöd in mig och fina vänner att fira in Vintersolståndet med brasa, ljusmanchetter och god vegansk tacos. Tågspårsvandringen i den kyliga luften med de efterlängtade vännerna kom att bli en av årets höjdpunkter. Så efterlängtat. Så välbehövligt. Så själauppfyllande. Skrolla ned bland bilderna nedan och dröm dig dit.

Författare

10 Kommentarer

 1. Lennart Klaar Svara

  Kul att se detta. Har mina rötter i Edsbyn men är uppvuxen i Hudik.
  Gamla järnvägsspår är fascinerande.
  Den nedlagda järnvägen mellan Ljusdal och Hudik går att åka med dressin som utgår från Delsbo. En härlig resa som går rakt genom ett berg.
  Lycka till på Guldstänk.
  Nu är det din tur att vinna!
  Shine on!
  Lennart Klaar
  Vänliga Västerås.

  • Åh, vad roligt att höra. Att pumpa dressin är en sådan sak jag många gånger tänkt vore så otroligt roligt att prova – ska se till att det blir av i någon form snarast möjligt när barmarksäsongen är tillbaka igen.

   Tusen tack för glada hejarop – det gör mig verkligen glad. Jag har ju medkandidater som är några våningar högre och alla värdiga vinnare. Bara jätteroligt att fler får lov att hitta till Västerås. Önskar allt gott och riktigt trevlig vecka nu! Du är en utav dem som gör Västerås till en sådan fantastisk stad att verka och bo i.

  • Ja, vilken fantastisk dag – den klingar i hjärtat så självklart. Barmarkstågspår säger jag ja till på stående (gående) fot 😀

 2. Greta Hjelte Svara

  Ser jättefint ut!
  Hur lång är ”leden”? Kan man gå flera dagar med övernattning?
  Undrar Greta

 3. Så vackert! Skulle absolut vilja åka tillbaka. Var där i juni för några år sedan. Kul att uppleva olika årstider. Eller Grönland. Dit vill jag väldigt gärna.

  • Ah, mer hälsingland coh järvsö och allt härligt i den vilda naturen. Verkligen en plats att längta tillbak atill. Grönland vore ju också nått alldelles otroligt härligt!! 😀 Det skulle jag inte tacka nej till 😀 Eller Alaska. Eller Svalbard.

Kommentera

Spara