Detta inlägg är ett reklamsamarbete tillsammans med Snälltåget.

Snälltåget åker från Malmö i söder, via Stockholm, till Åre i Jämtlandsfjällen under vecka 35-38 med start 30 augusti. Du som läser Vandringsbloggen får 10 % rabatt på snälltågets resor till jämtlandsfjällen i september – Ange kod VANDRA och boka HÄR.

Jag har provåkt Snälltåget som kommer åka till fjällen i höst och jag har smygit runt i korridorerna och pratat med medresenärer om vad de tycker om tåget. Följ med!!

Resan med Snälltåget startade jag från Stockholms Centralstation.

Tåget kom in i god tid före avgång och det fanns massor med tid att hitta rätt vagn. Pjuh.

Tågvärdarna på perrongen, de här multitalangerna hjälper till och svarar på frågor, kollar biljetter och bemannar restaurangvagnen. De ska man hålla sig väl med – för de kan dessutom ge hemliga tips om vart de bästa eluttagen finns 😀

Restaurangvagnen

Finns alltid något att fira. När jag åker tåg blir jag uppfyllt av äventyrsförväntan – för mig är resan starten på många av de mest fantastiska vandringsäventyr som jag varit med om.  Att vara på tåget innebär också att allt vad logistik, planering, grubblerier och förberdelser tar slut. För vandringsryggsäcken är packad, färdplanen spikad och allt som väntar är äventyret. Det som jag längtat efter så länge.

I restaurangvagnen träffade jag två tjejer som berättade att de älskade att åka snälltåget. Det här är ”på riktigt” förklarade de och log. Och jag håller med. Tågets restaurangdel har charm med sina tjocka mörkblå sammetsgardiner, säten, träbord och riktiga lampor. Det känns som förr i tiden – sådär som jag tänker tillbaka att jag mins från gamla spelfilmer.

Här kan man köpa Konduktörsfika – kaffe och kanelbulle för 30 kronor. Inkluderar så mycket kaffe man orkar (hinner!) dricka innan det är dags att gå av igen. Min bulle försvann så fort att den inte kom med på bild. För den som är hungrigare finns räksmörgåsar, sallad och lättare mellanmål och såklart sötsaker. Jag var väldigt nära att festa till det med kladdkaka.

Sova på tåget

Så här ser det ut i kupén där man sover på tåget. Sängarna bäddas med lakan som finns på plats.  Det får plats sex stycken i kupén och ända tills det verkligen är sovdags har man andra slafen nedfälld så alla får plats att sitta upprätt.

Läs mer: 10 tips på saker att roa sig med på nattåget

Tack för den här tågresan! Dagens destination blev Linköping där jag besökte Bergs Slussar längs med Göta Kanal, friluftsmuseumet Gamla Linköping och föll i kärlek med en handknuten lampa i makramé nära Stortorget. Mer om det i ett annat inlägg.

Detta inlägg skrevs i samarbete med Snälltåget som storsatsar i höst med tåg från Malmö via Stockholm till härlig höstvandring i Jämtlandsfjällen. Boka din resa med kod VANDRA och få 10 % rabatt.

Författare Angeliqa

2 Kommentarer

 1. ANDREAS Svara

  Reklam, reklam reklam. Inte mycket annat på den här bloggen längre

  • Hej Andreas! Jag publicerar på bloggen nästan varje dag. Inlägg som kan ta flera dagar att göra om man räknar äventyrande, fotogarfering att skriva. Sen svarar jag på kommentarer, mejl och hjälper vandrare att hitta varandra och massor med friluftskunskap helt gratis. Det finns alltså precis hur mycket som helst att läsa som inte är sponsrade inlägg eller reklam – men nu i år har jag valt att ta betalt för resor och min tid för att bloggen ska kunna fortsätta finnas över huvud taget. För det går inte ihop. När jag väljer samarbetspartner så är det med mycket tydlig nytta för dig som vandrar. Det ska vara hjälp och nytta i att hitta drömvandringen. Kanske rabatt på produkt eller transport till äventyret. Win – win – win.

   Sedan följer jag marknadslagstiftning, skattelagstiftning och det innebär att jag annonsmärker inlägg – för transperens och tydlighet att du ska veta när det finns en till part inblandad på något vis. Det är otroligt viktigt för mig men som jag ser att (för) många andra är slappa med.

   Så skrolla förbi det du inte gillar och kom tillbaka 😀

   Allt gott!

Kommentera

Spara