Jag fick en läsarfråga om hur man egentligen går tillväga för att tejpa fötterna. Därför passade jag på att göra en liten tejpskola när jag var i Varberg och vandrade genom Åkulla Bokskogar. Produkt: Optiplast Klisterbinda, 6 centimeter. Jag har använt den här tejpen i snart 15 år och den (tillsammans med dubbla sockor) har räddat många vandringar. Jag får lätt skavsår och blåsor eftersom jag blir väldigt varm om fötterna. Jag hoppas att tejptipsen ska hjälpa dig att njuta mer av vandringen. Inlägget och videon är inte sponsrat av något företag. Men med tanke på hur mycket tejp jag har tejpat upp under mitt liv hitintills borde jag få någon slags veteranvärighet i tejpklubben.

Tips på hur du tejpar fötterna:

  • Tejpa fötterna kvällen innan du ska iväg. Det gör att tejpen hinner fästa extra ordentligt utan att du börjar svettas och nöta på den direkt när du sticker ned fötterna i kängorna.
  • När du tejpar skall du vara noggrann med att det inte bildas några veck eller luftbubblor. Vecken kan se små ut men de kan vara tillräckligt ändå för att skava och göra ont. Störst risk för veck är runt hälen.
  • Slösa med tejpen. Du vill hellre använda lite för mycket än lite för lite tejp. Se till att tejpen börjar ungefär vid fotvalvet och fortsätter upp för halva vaden. Det gör att kanterna på tejpen inte rullar upp sig lika lätt när du byter strumpor osv.
  • Överkurs: Använd en ordentlig sax när du ska klippa av tejpen och sedan gör du finarbete i form av att runda hörnen på tejpens kanter. Det gör att tejpen inte lossnar lika lätt.
  • Tejpen är elastisk och ganska tjock. Den fäster som ett extra lager runt din fot och förebygger att skavsår ska uppstå. Se till att använda elasticiteten till sin fördel och sträck tejpen ordentligt när du tejpar runt hälen. Då sitter den rätt direkt.

Jag har skrivit flera inlägg tidigare om hur du på olika sätt kan undvika skavsår och blåsor.

  1. Tejpa fötterna för att slippa skavsår
  2. 5 knep för att undvika skavsår och blåsor
  3. Så tar du hand om vandringsfötter
Författare Angeliqa

Kommentera

Spara