Det norska företaget Alfa levererar högteknologiska vandringsskor och under sommaren 2016 har jag hårdtestat ett par kängor som jag nu lämnar mitt omdöme om. Bilderna i detta inlägg är tagna under en utav testhelgerna längs med Jämtlandstriangeln av fotograf Martin Olson på OutdoorSwe.

Alfa Walk Queen, Berg Adv Classic Brown

kangtest-i-fjallen-foto-martin-olsson
Foto: Martin Olson, Outdorswe

Information. Alfa Walk Queen Advance passar den som vill ut och fjällvandra med ryggsäck. Yttermaterialet är i läder och kängan har ett GoreTex membran som håller kängan vattentät samtidigt som den andas bra. Runt ankelpartiet finns ett memoryfoam som ökar komforten i kängan och ger en bra passform. Häl och tå har förstärkning för att minska slitaget på kängan. Yttersulan är tillverkad med Vibram Grip+ som ger bra grepp på alla typer av underlag. Kängan väger 630 gram i storlek 38.

Omdöme. Jag har verkligen hårdtestat den här kängan i sommar. Den har följt med på vandring i Jämtlandstriangeln, Lofoten och många, många träningsmil inför pilgrimsvandringen längs med St Olavsleden. Det är en känga som ger bra stabilitet och som var lätt att gå in. Jag använder den gärna även med tyngre ryggsäck på ryggen. Kängan är också hållbar tack vare förstärkningarna på yttersidan och om man är noga med att smörja in den och ta hand om den mellan vandringsturerna så tror jag den kan följa med många år. Passformsmässigt så var kängan ganska kort och när jag kom till nedförsbackar så slog tårna i framkanten på kängan. Så var vaksam på det när du provar ut storlek så att du har tillärckligt med utrymme för tån. Sammanfattningsvis har den här kängan allt det jag letar efter i en känga när det kommer till bekvämhet, funktion och hållbarhet. Och den levererar under tuffa strapatser både i skogsmark och på fjäll. En pålitlig turkamrat helt enkelt.

Foto: Martin Olsson, Outdoorswe
Foto: Martin Olsson, Outdoorswe
Foto: Martin Olsson, Outdoorswe
Foto: Martin Olsson, Outdoorswe
Författare Angeliqa

4 Kommentarer

  1. Riktigt bra känga, är såå nöjd med mitt par! Snygga bilder på dig också, så häftig sista fotot är med den dramatiska himlen!

    • Ah, det var faktiskt en av få gånger jag fått stora skälvan på fjället. Man pratar ju mycket om att ”vädret ändras snabbt” men HUR snabbt snabbt är förstår man inte förrän man ser de här mörka molnen ta över en solig fin dag på mindre än 15 minuter. Men riktigt härliga bilder blev det ju faktiskt 😀 I efterhand on the safe side kan jag skratta åt det hela.

  2. I loved these boots, such a shame I could not get on with the toe-hitting. One day I may try them in another size!

Kommentera

Spara