Solen tittar fram bakom molnen. Träden har börjat kläs med knoppar som är på gränsen att brista ut. Jag sitter och tittar ut genom fönstret och inser hur lätt det är att rusa förbi de här få dagarna och veckorna när hela transformeringen ute i naturen sker. Aldrig är almanackan så fullklottrad eller deadlinesarna så många som just nu. Därför blev jag så glad över att ha hittat till den fina videon om Haiku Walkabout som påminner mig om just det här med att stanna upp. Fokusera på det som händer just här och just nu.

Hitta närvaron med hjälp av kreativt skapande i naturen Agneta M Lindh är fotograf, engelsk litteraturvetare och pedagog som har skapat ett nytt pedagogiskt koncept kallat The Haiku Walkabout. Där blandas foto, skrivande och konst med mindfulness som sammanhållande faktor, där deltagarna får hitta flow med hjälp av skapande kreativitet ute i naturen. Läs mer om pedagogiken: The Haiku Walkabout skapad av Agneta M Lindh Jag ser fram emot att lära mig mer om detta – för utan att själv ha provat pedagogiken så ser jag det som ett aktivt sätt att hitta till känslan jag vill sammanfatta med ordet Hikefulness. För mig kommer den spontant, när jag minst anar det ute på vandringsleden eller framför brasan på kvällen. Med det här konceptet har mina ögon öppnats för det aktiva valet och aktiviteterna som jag själv kan göra för att hjälpa närvarokänslan på traven. Skapa förutsättningarna för att vara i nuet. Det är inget mindre än genialiskt. Vad känner och tänker du när du ser videon? Vad tar du med dig? Är du närvarande i nuet?

Författare Angeliqa

Kommentera

Spara