14
Nov
2016
0

Test: Thule Stir 35 liter – Vandringsryggsäck för dagsvandringar

/ /
3
/
Produkttest
14 Nov 2016

Detta inlägg innehåller annonslänkar.

 • Produkt: Thule Stir 35L W
 • Vad: Vandringsryggsäck
 • Storlek: 35 liter
 • Färg: Fjord
 • Vikt: 950 g

Produktfakta: Thule är ett svenskt outdoorvarumärke som grundades 1942. Detta är en damsäck som kan anpassas och justeras på de flesta tänkbara sätt och vis. Ryggsäcken har integrerat regnskydd, ställbar rygg och flera fickor. Den har också reflexer, fäste för vandringsstavar och plats för vätskesystem.

Läs mer: Thule Stir 35 (Outnorth)

Användning: Jag använder gärna den här ryggsäcken till dagsutflykter och i vardagen när jag ska ha mycket saker med mig när jag åker mellan möten och träning här hemma i stan.

Omdöme:

Fördelar: Jag får ned alla träningskläder, vattenflaska och almanacka i ryggsäcken utan problem på samma sätt som jag lätt kan packa ned allt som behövs för en dag i skogen – litet kök, termos, matsäck och varm tröja. Jag gillar att ryggsäcken är rejäla detaljer som metallspännen. Jag tycker att den sitter bra och jag kan spänna bröstremmen utan problem. Man kan komma in i ryggsäcken direkt från sidan med hjälp av en dragkedja eller via toppöppningen. Avbärarbältet är relativt rejält för en så lätt ryggsäck och viktigast av allt – det har dragkedjeförsedda fickor för snax och annat som man vill ha lätt åtkomligt under turen.

Plus för den lite brända blåa och orangea färgen som ryggsäcken görs i.

Nackdelar: Jag kommer inte riktigt överrens med utformningen av topplocket. Det behöver rullas ihop och fästas med ett spänne. Jag hade gärna haft ficka antingen i topplocket eller på sidorna för att separera lite av småprylarna.

fiske-och-friluftsliv-i-dalarna-foto-angeliqa-mejstedt-1562
Låsning av toppen på ryggsäcken.

fiske-och-friluftsliv-i-dalarna-foto-angeliqa-mejstedt-1565
Ventilation i ryggen.

fiske-och-friluftsliv-i-dalarna-foto-angeliqa-mejstedt-1566
Justerbar rygg.

fiske-och-friluftsliv-i-dalarna-foto-angeliqa-mejstedt-1567
Fäste för regnskyddet.

fiske-och-friluftsliv-i-dalarna-foto-angeliqa-mejstedt-1569

Logga med reflex.

fiske-och-friluftsliv-i-dalarna-foto-angeliqa-mejstedt-1571

You may also like

Test: Alfa Walking Queen (Vandringskänga)
07 Dec 2016
Hur man klär sig för att få kommentaren: ”Du ser stark och maskulin ut!”
29 Nov 2016
Produkttest: Haglöfs Rugged Pant III
09 Nov 2016
Produkttest: MSR – Freelite 2 Ultralätt tält
28 Okt 2016

3 Responses

 1. Reply

  Ryggsäckar är nog bland det roligaste som finns att testa! De senaste 3 åren har jag trixat med alla möjliga volymer och konstruktioner. Väldigt många modeller är så överdesignade, så de blir invecklade att hantera. Men visst jag förstår företagen som måste pumpa ut nyheter varje år och gärna produkter som ser annorlunda ut mot föregående modellserie. Att ha samma är visst inte så hett.
  Ibland har jag mailat in produktförbättringar till företag, men har fått så konstig respons tillbaka så jag vet inte vad.
  När man skyller på att produktens vikt kan bli högre…några gram. Men det är visst viktigt att spec-kriga.

  Rullstängning gillar jag inte. Sen måste jag ha frontöppning, så att jag får en fin överblick av packningen.
  Lite skadad :-)

  Just nu är det Arcteryx Khard 45 som packas. Gillar fokuserad volym och inte för mycket konstiga förvaringar.
  För när man väl är ute (speciellt i kyligt väder) så är en lätthanterlig rygga det bästa. Organisera upp all utrustning för att slippa grinigt kaos, för det finns ju annat att komma ihåg från äventyren :-)

  1. Reply

   Ja, men ja jisses jag kan bara hålla med dig om både att det är sjujäkla kul att testa olika ryggsäckar men också att det är överdesigning delux på många. Oväntat många har massor med grejjer jag inte behöver samtidigt som att jag saknar det jag behöver. Och när det kommer till vikt tycker jag det kan bli egenintresse i så litevikt som möjligt – frågan är ju vad jag får för funktion också. Vissa ryggsäckar är så skalade att det saknas så väldigt mycket som krävs för att vara ute i alla väderlekar och med mycket prylar – det går helt enkelt inte att organisera sakerna på ett bra sätt för det finns inte fack. Eller viktigast av allt – avbärarbältet blir för nedbantat och det blir tufft med vikten om inte avbärarbältet är riktigt bra.

   1. Reply

    Bra fetish haha. Jag snöar lätt in och då ska massor av modeller testas. Hellre testa själv än att bara läsa och fundera. Om det inte går att döma ut direkt såklart. Det mesta går ju att sälja vidare . Man får ju ta lite risker ibland.
    Jag testade Arcteryx Mirura 45 under sommaren, som är en lättare/mjukare och mer civil modell än Khard 45 som jag har nu. Men avbärarbältet var bara en 5 cm rem, inte så mycket till hjälp. Sen är inte den modellen tänkt att ha som vandringsryggsäck, utan är framtagen att ösa ner klättringsutrustning påväg mot klippan. Men jag ville testa modellens möjligheter inför den bättre men mycket dyrare. 45 Liter kommer man långt med.
    Jag tycker att man lär sig mer och mer att skala bort onödiga prylar.
    Hade en Kajka 65 innan, den var med till norge förra hösten. Jag har spanat på Kaipak, den serien är så nice. Men saknar frontöppning!
    Äh ibland vet jag inte, man kanske har blivit bortskämd?
    I lumpen var det en haglöfs med stålram, axelkuddar som var så tunna att de skar in och armarna domnade av.
    Men jäklar vad långt vi gick med tung packning och med dåliga kängor. Inte ett skavsår. Dock benhinneinflammation första tiden, men det var bara att bita ihop.

Leave a Reply