Tänder ljus på Ängsö

Förra året vid den här tiden fanns det snö. För mig är julen en viktig tradition, det är tid med familjen när vi äter mat och umgås tillsammans. I min familj har vi som tradition att vi gör något aktivt på julafton. När jag och syrran var små var huvudsyftet förståss att korta ned tiden, den oändliga väntan, till julklapparna. Nu för tiden går vi en promenad, åker längdskidor eller skridskor. Inga stora utflykter utan något lite mindre så att alla hinner duscha och byta om i god tid innan det är dags för jul-lunch vid tolv-tiden på dagen. Tid tillsammans är sådant som stannar kvar långt efter alla paketsnören är sopsorterade. Är det något jag alltid vill fortsätta ha med som riktlinje för julledigheten så är det tiden tillsammans. Alla röda dagar är perfekta tillfällen att packa ihop resterna av julskinkan, ta med några lussebröd och en kaffetermos för att hitta på nått mysigt utomhus tillsammans. Precis som de flesta av mina vardagar och helger kommer jag även under julen fortsätta att ta långpromenader längs med Svartån och i de närliggande friluftsområdena nära stan. Under ledigheten ska jag passa på att träna på att få upp eld med sådant som går att hitta i vinternaturen. På kvällarna ska jag sätta mig ned och läsa igenom en suverän bok om fotografering för friluftsäventyr – för 2016 ska bli året när jag lär mig på allvar om ISO, slutartider och bländare. Ska bli så roligt att få ta med bloggen på den resan. Vem vill du ha mer tid tillsammans med nästa år?

Tänder ljus adventsljus i snön

Fyra ljus nedstuckna i snön

Författare Angeliqa

Kommentera

Spara