Jag hittade en stationär dator längst in i garderoben idag. Från lägenhet till lägenhet till lägenhet har den flyttat med bara för att stå undangömd och oanvänd. Jag trodde faktiskt inte att den fungerade längre. Trodde inte att den skulle innehålla något av värde som jag inte redan tagit med mig. Men jag hade fel.

Hårddiskarna på datorn innehöll 44 000 högupplösta bilder från tiden innan internet bodde i en byxficka. Ett helt liv med packpackingbilder från djungelvandringar i Asien, roadtrippen tre veckor genom USA och dagsvandringar i Yellowstone, Yosemite och Grand Canyon, weekendresor till Paris, Rom och Tallinn. Kroatiens orangea hus och steniga stränder. Båtfärd längs Nilen i Egypten.

Att se bilderna igen var som att resa tillbaks i tiden. Människor som inte längre finns med. Solnedgångar som alltid kommer finnas med i hjärtat. Att titta tillbaks 15 år i tiden ger ett stygn av hur fort tiden gått och hur annorlunda samhällsdebatten ser ut nu än då. Jag är så glad för de där resorna jag gjorde då, där kom jag att utvecklas otroligt som människa, i att möta mig själv i situationer där jag var tvungen att klara mig själv i främmande länder. Våga lita på andra, helt okända människor. Lyssna.

Jag hittade också dagböcker skrivna för hand under palmernas blad med sand under tårna. En dag får de kanske bli digitala.

Här är topp 5 fulaste och finaste frisyrerna jag haft genom åren:

Syrrans student. Då hade jag platt, platt och urklippt så håret var tunnt och fint och jag spenderade massor av tid med att föna och platta och ha i olika geléer och krämer och satan i gatan vad fint håret blev och föll helt perfekt. Då hade jag en frisör som idag jobbar som Copywriter här i stan. Hon är grym!!

I efterhand känner jag mig som en animéfigur, Hur fick jag så stora ögon och wow på det tuperade håret alltså!!

Den jobbigaste längden är mittemellanlängden när håret går från kort till långt.  Jag spenderade tid med att fläta, twinna och sätta spännen i håret.Och att gå runt med en skål potatis är det mest husmoderliga du någonsin kommer se mig göra.  

Sned lugg och långt hår. Det var ändå en av mina riktiga favoriter någonstans i 20-årsåldern. Den här frisyren saknar jag rent utseendemässigt men den är en mardröm att hålla rätt på. Kräver minst 20-30 minuter egentid med luggen varje morgon. 

Största fejlen i hela mitt liv. Mitt hår är av naturen tjockt och självlockigt. Frisören som klippte det två decimeter kortare än jag beskrev gjorde ett ödesdigert misstag som klippte det öronkort. Minns att jag grät och grät på vägen hem och det är bara ett svart hål i tiden mellan nackspegeln och betalningen. Jag var nog i chock. Och halvåret därefter var bara hårkaos och spännen och pannband och mössor.

Har du någon hårkatastrof som du minns särskilt väl?

Författare Angeliqa

2 Kommentarer

  1. Åhh så underbart att läsa och få se! Tack för att du delar detta Angeliqa! Min favorit på dig också är den med luggen men även den första med hårspännena. Jag har haft så många olika frisyrer, vissa mer hårresande än andra. Jag minns speciellt en gång då jag gick på folkhögskola och var tokig i emo. Så jag bad en kompis att färga mitt hår enligt det som jag såg som emo. Håret skulle bli randigt i form av blondt överst, sen rött och sen svart. Så min kompis färgade och när vi sköljde ur hela härligheten så hade jag en blondrosa ring överst på skallen. Det såg inte klokt ut! Som en konstig basker typ. Som tur är hade jag kvar av den svarta färgen och det var väl den färg som jag passade bäst i utav blont, rött och svart. Ja, herregud alltså! 🙂

    • Angeliqa Svara

      Haha den där baskerfrisyren önskar jag SÅ att jag hade kunnat få se 😀

      Stor varm jättekram

Kommentera

Spara