Linnea Aaned med sin SAREK jacka från Fjällräven

Under hela mitt liv har jag vandrat i skogar likt denna. Västmanländsk skog i sin enkla form. Mycket mossa, granar, fallna trädstammar och överväxta stenar. Jag och mormor har gått skogspromenader så länge jag kan minnas. En tur om dagen har varit en självklarhet under alla dagar vi varit tillsammans. Oftast gick vi bara rätt ut genom den öppna altandörren för att gå på någon av skogsstigarna runt husknuten. Ibland tog vi en varsin damtralla och cyklade på landsvägarna tills vi hittade ett bra ställe. Vi har plockat svamp, blåbär, lingon, smultron och vildhallon i skogen. Vi har blivit bitna av mygg och jag har hoppat högt av slingrande ormar på marken. Mormor packade alltid ned picknick till oss. Ofta bestod den av hemlagad saft gjord på rabarber och vinbär. Till det åt vi ostsmörgås på sådana där ljus bröd med svarta vallmofrön på sidorna. Ibland hade vi kanelbullar och en plåtask med småkakor. Under våra skogspromenader har pratat om allt och ingenting. Sådär som pratet bara går mellan dem som spenderat så mycket tid ihop att alla stora drag redan är målade. Vi har nynnat på sånger tillsammans och vi har suttit alldeles tysta på en filt i skogen, lyssnat på fåglarna och solat våra bara ben i solen. Till min bästa vandringskamrat: Tack för allt du lärt mig om livet.

Författare Angeliqa

6 Kommentarer

 1. Vilken fin text! Mycket av det ”aktiva” jag och min familj gör hoppas jag att mina barn ska bära med mig… liksom samtalen som uppstår under tiden man är och gör…

  • Tack för dina fina ord om texten, det glädjer mig mycket! Och fortsätt sprida din glädje för naturen till familjen och din omgivning.

 2. cykelochuteliv Svara

  Hur fick du till Instagram på sidan, jag testade med websta men godkänns inte….

 3. Påväg Svara

  Vilken äkta och härligt skriven text!
  Min vägvisare och förebild är min längtande själ efter frihet och glädje!
  Inspiration kommer från människor med stort hjärta till sig själva och andra. En av dem är du Angeliqa

 4. Jag just börjat följa din blogg,då jag känner att jag ville ha mer inspiration att ta tag i att vandra och vara ute i skogen.den här texten går rätt in i hjärtat,det här är precis den relation som jag hade med min morfar då han levde.ett sånt där igenkänande som bara den som upplevt en sådan nära relation till en annan människa kan förstå.denna text made my day!

Kommentera

Spara