Jag har en brokig relation till mobiltelefoner. Min första telefon fick jag i GYMNASIET. Så var det på den tiden. Och jag fick mobilen efter att ha skrapat gammal flagnad målarfärg och målat båtskrov flera veckoslut. Mobilen kunde spela snake och skicka korta, korta sms. Som tur är har mycket hänt sedan dess. Idag är mobilen mer en kroppsdel än en ägodel.

Idag är jag så in i själen glad och tacksam. Tele2 återinvesterar i Svenskt företagande med Tillväxtfonden och drar varje vecka en entreprenör som vinner en skräddarsydd företagslösning och den här veckan vann Vandringsbloggen. Jag har fått prata med en försäljare som väldigt tålmodigt lyssnade på vad jag som vandrare stöter på för utmaningar i vardagen – allt från fukt, damm, långa perioder utan att kunna ladda, långt från staden, krav på både lätt vikt och tålighet för produkterna och inte minst laddning och internet på Sveriges mest otillgängliga platser. Några timmar senare plingade det till i inkorgen och han hade satt ihop ett paket med lösningar som kommer underlätta min vardag både gällande effektivitet och tillgänglighet. Nu kan jag ta med datorn utanför wifi-zoner och ändå ha internet, jag kommer ha en mobil som är vatten- och dammtålig och som kan laddas upp med flera olika portabla lösningar. Jag kommer äntligen ha så mycket ”kräm” att jag kommer kunna dela både videos, bilder och text direkt från kajaker och fjälltoppar. Allt det här betyder att jag kan ta med bloggen i ännu högre utsträckning direkt ut där det händer.

Läs mer här: Tillväxtfonden – Vandringsbloggen 

Jag har varit tvungen att nöja mig med mobiler som är OK och sedan sitter jag och svär när telefonerna efter några månader börjar stänga av sig själva mitt i mejlande, när det inte går att svara på inkommande samtal fast jag trycker på den gröna knappen och när batteritiden är slut efter en halv dag. Jag har pusslat med flightmode, varit kroniskt otillgänglig och lite småbitter när jag för tredje gången skriver ett mail. Så jag förstår värdet av att ha bra teknik. Nu är alltså första gången i mitt liv som jag kommer använda den asbolut senaste tekniken med de bästa lösningarna som finns på marknaden. Jag är otroligt glad för de möjligheter som Tillväxtfonden öppnar upp. I sommar blir det eldprov för tekniken. Fjäll. Fjordar. Låglandsleder. Nattåg. Fjällstugor.

Tillväxtfonden Tele 2 - Angeliqa Mejstedt på Vandringsbloggen

Författare Angeliqa

Kommentera

Spara