Att ryggsäcken går sönder under en vandring. Det skulle kunna hända. Då kan det vara bra att kunna tillverka en egen ryggsäcksram för att få med sig det viktigaste på vägen tillbaka. Johan på Nordic Bushcraft har lärt mig hur man gör – Följ med på en spännande täljaktivitet!

Gör en egen träram till en ryggsäck

IMG_8751[1]

Fästanordningen är enkel. På träramen knyts sedan en säck med de saker man behöver. För dig som läst mitt inlägg om att sova i tarp vet hur tarpen ser ut med ett enkelt stycke tyg som spänns ut. Tarpen är perfekt att packa saker i och att använda som själva säcken.

IMG_8740[1]

Bärsystemet bygger på tre pinnar av granträ. De täljs till av självdöda, torra granstammar som man täljer till i lagom stora bitar. Jag tyckte den roligaste delen av det här momentet av kursen var att tälja bort alla små kvistar från granstamen och att sedan få bort all bark.  Träpinnarna fästs sedan ihop med varandra med hjälp av rötter som man skalat av det yttersta lagret på. När man ska packa ryggsäcken man har tillverkat själv då får man glömma att ta med sig lyxsaker som en flaska vin eller två kilo choklad. Då får man istället ta med det absolut nödvändigaste. Johan har gjort ett inlägg i sin blogg på Nordic Bushcraft där han visar exempel på vad han packar med sig i sin egentillverkade ryggsäck.

Författare Angeliqa

3 Kommentarer

  1. Hej! Har köpt sköna kängor, men jag känner att jag inte hittat några vettiga sockar än. Har du något bra tips på vilken kombo av strumpor man kan ha (förutom det som allmänt står med dubbla strumpor), vad köper du för strumpor?

  2. Lanclin-Linnea Svara

    Sicket bra inlägg Angeliqa! 🙂 Precis enligt önskemål, tack!

Kommentera

Spara