Idag kommer ett efterlängtat tips som jag både har provad och godkänt. Alla som bor i lägenhet tampas antagligen precis som jag med detaljer kring materialvården som obönhörligen kommer efter en vandringstur. Vad gör man för att få bort röklukten efter många timmars mys framför lägerelden? Ha vandringsutrustningen i tokskåp eller torktumlare för att få bort röklukt. Det här med materialvård är alltid lite extra knepigt om man bor litet och inte har vädringsmöjligheter på balkong eller liknande.

  • Vart ska tältet hänga på tork?
  • Hur får jag bort stanken från kläder och utrustning?
  • Vart förvarar jag sovsäck, ryggsäck och all annan utrustning om det känns otryggt att lämna dem i obevakade förrådsutrymmen?

Jag fick tips från en kollega på jobbet som har kontakt med personalen på en förskola i närheten. På förskolan är förskolelärarna experter på det här med att hantera alla sorters ute-relaterade dofter. Tipset jag fick var att använda torkskåpet hemma i min tvättstuga för att få bort röklukt som etsat sig fast i min vandringsryggsäck. Det är helt enkelt bara att slänga in utrustningen och kläderna i torkskåpet eller torktumlaren (obs kasta först ett öga på tvättrådet så att du inte förstör funktionen utrustningen). Tack vara det enkla tipset är nu är doften av eld och rök borta, vandringsryggsäcken kan förvaras i lägenheten utan problem.

Dela med dig av ditt bästa matrielvårds-tips för trångbodda! Vad är ditt bästa tips för vård av utrustning på hemmaplan? Hur förvarar du din friluftsutrustning? Skicka gärna in bilder till mig på [email protected] och dela med dig av dina bästa tips! Jag publicerar de bästa tipsen och smartaste förvaringsmöjligheterna här på bloggen.

Författare Angeliqa

3 Kommentarer

  1. Detta måste jag testa nästa gång jag kommer hem och hela jag är som en böckling. Tack för tipset.

    • Angeliqa Svara

      Ah, mot ängrar och myror? Det kanske förresten tar kål på det mesta både odörer och odjur.

Kommentera

Spara