Jag vill säga varmt tack för i år. Det kom att bli ett av de roligaste, mest händelserika och intensiva år jag någonsin varit med om och som jag aldrig någonsin vågat drömma om skulle bli sant. Personligen har det också varit det svåraste. Idag vill jag helt enkelt dela en sammanfattning av de roligaste och härligaste stunderna som hänt och framför allt säga varmt tack till dig som följer med mig här på bloggen. Jag är enormt tacksam för alla fantastiska människor jag träffat, platser jag fått möjligheten att utforska och skapa minnen för livet. Årsbokslut för helgalna året 2018 som kom att handla om att göra drömmar till verklighet och jag säger härmed varmt välkommen till 2019.

Det här minns jag även när jag är 90 år gammal på ålderdomshemmet av detta år!

1. Simma med sälar i Båstad


Vandra bland rövare över Hallandsåsen, i Ingmar Bergmans fotspår och inte minst bada bland sälar i iskallt vatten.

2. Leta vattenfall i Vemdalen


Vattenfall, topptur med elcykel och en snabb tur på hästryggen och gofika – Vemdalen lämnade många spår jag vill utforska vidare.

3. Björnspaning i Jämtland


Tre nätter som jag aldrig kommer glömma. För att naturen och det vildaste utav den aldrig varit så fysiskt nära och framför allt aldrig varit så själsligt närvarande. Vilka enorma krafter naturen erbjuder men som knappt går att fatta förrän man faktiskt fattar.

4. Boken Vandra – Allt du behöver veta om Vandring


Jag är enormt tacksam för boken Vandra som blev allt jag någonsin drömt om i bokväg tack vare förlaget Natur och Kultur som varit fantastiskt härliga att jobba med, för många möten fyllda av skratt och stora visioner för att slutresultatet med grafik, layout och bilder som visar vägen rätt ut till äventyret med kunskap, humor och glädje i bästa tänkbara blandning. Tack Louise Forslycke Garbergs som tagit de fantastiska bilderna till boken.

5. Kika efter isbjörnar på Svalbard


Utforska Tempelfjord på Svalbard med snöskoter för att leta isbjörn, topptura i Longyearbyen med makalös utsikt. En barndomsdröm som verkligen skakade om i själen.

6. Förälskat mig i Irlands karga kustlinje


Mystisk, tät skog, karga klippor och den där känslan av att dingla med benen mot oändligheten. Irland lämnade mig mållös.

7. Småäventyr i Åre


Fina vänner, yoga och massa stunder framför lägerelden med kaffe och kanelbullar. Det blev årets mesta återhämtning för kropp och själ. Dit till platserna längs med St Olavsleden finner jag av någon anledning att hjärtat allra bäst kommer till ro. Som att komma hem. Igen och igen påminner jag mig om att de där små sakerna egentligen är de allra största. Att tända ljus, dela en kopp kaffe i gemenskap, låna en hund och klappa den på öronen.

8. Termoskaffe – Din bästa vandringskamrat


Kaffe lyssnar. Kaffe förstår. Kanske är kaffe den viktigaste kamraten på utflykter och äventyr stora som små. Tack till Björklunds kaffe för samarbetet som ledde till mitt eget mörkrostade kaffe Termoskaffe.

9, Träffas på alla tänkbara vis


Tack till alla som bokat in mig på föreläsningar, workshops och strategimöten för att utveckla företag på olika vis. Tack till er läsare som kommit och träffat mig på mässor, event, vandringstillfällen. Inget gör mig gladare.
Under året har Vandringsbloggen prisats flerfaldigt för arbetet att få ut fler i naturen, men jag hade aldrig kunnat göra det utan outtröttligt stöd från de som vandrar vid min sida.

Det här var året när jag kunde anställa i företaget, utan fantastiska Emelie Bröms som arbetat stenhårt behind the scenes hade detta år inte gått ihop med uppdrag, resor, bloggande, poddande, TV-soffor, tidningsintervjuer, galor, prisutdelningar och radiomedverkan. TACK!!

Tack till Anton Kalland som bidragit som gästskribent med härliga krönikor under hösten. Jonas som klev in som Community Manager,  till vandringsgemenskapens ambassadörer Hanna, Stina, Maj och Pernilla som lokalt hjälp mig med föreläsningar, hålla träffar och ordna workshops. Tillsammans går vi så mycket längre och alla era bidrag har varit ovärderliga.

Jag vill även säga stort tack till Almia, Tillväxtverket och Nyföretgarcentrum i Västmanland som gjort det möjligt för mig att utveckla de digitala lösningarna och förverkliga mina idéer. Bland annat har Vandringsbloggen fått ett helt nytt, fräscht utseende i år och det känns äntligen som att hitta hem.

Jag har även många uppdragsgivare och samarbetspartner att tacka för ett fantastiskt roligt år och för att ni gör att jag kan göra det jag gör – vill särskilt nämna Morakniv, Outnorth och Icebug.

10. Kärlek, kompisar och gemenskap

Vandringsbloggen Community Gemenskap
Jag är tacksam för varje dag jag får finnas här, göra precis det jag gör och sprida friluftsglädje genom Vandringsbloggens olika kanaler och Vandringsbloggen Communitys grupper på Facebook som blivit mötesplatser för vandrare och med tiden skapat både vänskap och kärlek. Det finns ingen finare utkomst jag kan tänka mig i hela världen.

Tack till dig som är modig och delar av dig själv till andra! Tack till dig som följer med mig här och läser, kommenterar, gillar och delar. Utan dig vore mina dagar inte vad de är idag och jag hoppas kunna ge tillbaka på alla sätt jag kan.

Jag ser fram emot att dela många, många mer härliga stunder tillsammans under kommande året! Nu önskar jag ett riktigt gott nytt år och en fin start på allt som kommer. 2019 är ditt år!

Stor varm kram

BONUS – PILGRIMSBRÖLLOP

Årets finaste minne krävde några fler bilder. Med Leanne har jag vandrat i Dolomiterna, finska skärgården, Engelska landsbygden över hela Norge och Sverige på tvärs. Jag hade den stora lyckan att vara med när S flög in och mötte upp oss vid målgången efter 30 dagars pilgrimsvandring för att fria till L och den här sommaren var det stor möhippa i nacka och drömmarnas drömbröllop i Longton Woods – pilgrimsnära skogar öster om London. För allt det vandring för med sig är jag så tacksam för vännerna.

Och 2019. Det får gå i kärleken och gemenskapens tecken.

Författare Angeliqa

10 Kommentarer

 1. Vilket år, Angeliqa! Det slår verkligen blixtar och gnistor om dig när du summerar ditt äventyrliga 2018. Hoppas du får ett fint avslut på 2018 och lugn, ro och tid att smälta alla hejdundrande intryck och minnen! Kram

 2. Så underbart att läsa om allt du har upplevt under ditt år! Tack för att du delar med dig! Gillar verkligen din blogg och du inspirerar med dit sätt att vara och det du förmedlar! 🙂
  Roligt att du också visar uppskattning om dem som finns vid din sida!
  Nu ser vi fram emot ett underbart 2019!
  Gott slut och ett gott nytt år!
  Kram Gunilla

 3. Bengt R Svara

  Alltså ….det är alla vi som följer dig och dina äventyr som ska tacka. För alla tips om stort och smått, för inställningen att vandring inte ska vara längst, med störst packning och med högsta toppen som mål, utan att en vandring kan vara alldels nära, där var och en av oss bor, att vandringen inte ska var prestation utan upplevelse och att vandringen stor som liten lockar fram det naturliga i oss att sakta ta oss fram genom skogen, över bergen , eller kanske bara i närmaste skogsdunge, stadspark, eller de vackra ängsmarkena vid slutet av vägen. Så tack igen …så bra att du har en rad duktiga medhjälpare/fixare/fotografer/råddare …..men mest är det din glada nuna, dina uggleglasögon….och en ständig ström av ideer, rekommendationer, tips och hejapåfraser som GÖR / GJORT begreppet vandra till vad det är och blir för många/alltfler av oss. Gott nytt till dig….nu vandrra vi in det nya året.

  • Angeliqa Svara

   TACK – nu vandrar vi in det nya året och jag önskar dig en jättefin start!

 4. Tack för all inspiration och för underbara bilder ❤️
  Önskar dig ett 2019 som du drömmer om och mycket kärlek.

Kommentera

Spara