Tidigare i somras  åkte jag ned till Torekov på uppdrag tillsammans med Visit Båstad. Det blev härliga, soliga dagar fyllda med vandring och utflykter och idag vill jag gärna ge tips på ett riktigt härligt hotell där jag bodde under tiden.

Torekov Hotell ligger bara några hundra meter från havet och från hotellets härliga morgonbuffé kan du ta med en korg till stenstranden. På kvällen samlas hotellgästerna gärna vid poolområdet, kvällen jag var där spelade en trubadur in kvällen med sin gitarr. Jag satt uppkrupen i en trähammock och såg himlen färgas orange.

Nära vandringen: Torekov Hotells personal ger sina 5 bästa vandringstips

Spa-avdelningen – utsikt över havet


Den fina kvällen var för fin för att bara sitta still, så fast dagen varit fullknökad med kilometrar i benen var jag bara tvungen att ta mig ned till havet och gå längs vattnet en stund. Sådan frihetskänsla. Den vandrare som vill kan enkelt ta sig ut på Skåneleden (hitta guideboken) här och vandra bland bokskogar, raviner och jordbrukslandskap.

Bibliotek, spa och rummen

Spela spel och dricka kaffe i stora gemensamhetsrummet, delta i någon utav  träningspassen i gympasalen eller bara ta på morgonrocken och strosa ned till spa-avdelningen.


 Sova gott för trötta ben. Lyxvandring går att vänja sig vid – jag lovar.
Jag är ju boknördarnas boknörd. Blev glad av att träffa böcker som del i inredningen och inte minst det lilla biblioteket i gemenskapsrummet innan man kommer till hotellrummen.

Frukosten – Lokala specialiteter

För mig får frukost gärna ta tid och den får gärna vara innehållsrik. Här på hotellet fanns lokala specialiteter, ekologiska råvaror från närområdet och bygden; fröbröd, frukt, lufttorkad skinka, äppelmust och den tjocka sortens våfflor.
Brödet på buffén kommer från På Kanelen i Boarp, en speciell favorit var ett fröbröd. Missa inte.

Missa inte att boka in rejäl vandringspicknick när du är här. Du kan få med både picknick filt och liten dagstursryggsäck om du behöver. Sedan får du med matig sallad med varmrökt lax, lokala grönsaker, smoothie, powerbar, lokala charkuterier, dessertost, oliver, nybakat bröd, smör, kaffe och ramlösa.  Jag hade med deras picknick båda mina vandringsdagar och jag kan sammanfatta det som att de gav vandringspicknick en ny innebörd.  Det är inte för inte världskändisar kan ses äta lunch här på hotellet. Rykten säger att Hugh Grant och hans svenska fru byggt ett smakfullt hus på en tomt bara stenkast från hotellet. Vem vet vem som sitter bredvid dig?

Missa inte dessa vandringar när du är i Torekov:

Författare Angeliqa

Kommentera

Spara