Tracks Recycle ligger i Göteborgs mysiga område Majorna (lite motsvarande Söder för er som behöver referensramar). Jag blev inbjuden att prata Hikefulness, vandring och hållbarhet för ett glatt gäng Göteborgare och tackade såklart ja på stående fot. Rädda friluftsprylar och värna om miljön samtidigt är ju så mycket win det kan bli. Plånbok. Hjärta. Klimat.

Möttes av en glad trottoarpratare utanför butiken som bjöd in till billighetskaffe och skönt fåtöljhäng inne i butiken. Alltså hur glad blir man inte av den kombon. Den här dagen kom att bli tre koppar svart guld för mig. Jag föll i kärlek. Du ska få se varför med en snabb rundvandring i butiken som är ett mekka för alla vandrings- och friluftsfantaster.

Hitta hit: Tracks Recycle Göteborg 

Angeliqa Mejstedt Vandringsbloggen på Tracks Recycle Göteborg

Så funkar det på Tracks Recycle Göteborg Majorna

Så funkar det på Tracks Recycle Göteborg Majorna

De som har friluftsprytlar de inte längre behöver eller vill ha lämnar in dem till butiken. Prylen får en egen liten QR kod och när en kund köper en produkt så betalas pengar till den som lämnat in, till butiken och till klimatet. Hur himla bra som helst. Jag räddade ett par vadhöga Lundhagskängor av modell som jag tror är Contessa. De var nästan helt oanvända och i rätt storlek och jag har länge, länge velat ha kängor som stöttar mina instabila vrister mycket bättre än ”vanliga lågkängor” gör. Så det var glada hurraruop på morgonen i butiken. Sen kom jag på att det var nästan trettio grader varmt och för varmt att ha dem redan så de fick åka spårvagn med mig tillbaka till boendet på STF City Göteborg i handen.

Kaffe på Tracks Recycle Göteborg Majorna

Tracks Recycle Göteborg Majorna

Tracks Recycle Göteborg Majorna

Inga detaljer är lämnade till sitt öde. Burkar med plantor. Fina stilleben. Återvunnet. Återbrukat. Återanvänt. Med kärlek.

Begagnade kläder för vandring och friluftsliv på Tracks Recycle Göteborg Majorna Begagnad utrustning för vandring på Tracks Recycle Göteborg Majorna  DIY Repair Guide hos Tracks Recycle Göteborg Majorna

Track talks. Tracks Recycle bjuder in olika spännande föreläsare och har workshops. Jag höll föreläsning om Hikefulness och hur man kan skapa hållbart liv med lärdomar från vandringsleden och att följa sina drömmar och bli sitt bästa jag (inga små saker alls).   Innan mig har bland annat POW föreläst, det har varit workshops om att laga sina trasiga kläder och härliga Hanna på Portionen under tian har berättat hur Göteborgarna kan laga billig och god mat så mer pengar kan användas till äventyr. Jag är så himla glad att bli inbjuden i ett så härligt sammanhang – finns verkligen ingenting som gör mig gladare. Under kvällen kom ungefär trettio personer – sedan var butiken knökfull. Och det var många glada kramar, några bekanta ansikten och massa nya ansikten.

Så funkar det på Tracks Recycle Göteborg Majorna

Nästan alla böcker tog slut under kvällen. De finns såklart att beställa online via ex Bokus – Vandra – Angeliqa Mejstedt.

Fazer choklad hos Tracks Recycle Göteborg Majorna

Jag bjussade på choklad till de som kom på föreläsning. Tracks serverade härliga ostsmörgåsar.

Det betyder verkligen allt för mig att få träffa er som läser och följer mig såhär i verkliga livet. Och någon sa att hen var rädd för att säga hej, att det skulle vara konstigt eller störa. Men jag blir bara otroligt glad och hedrad. Så om du råkar vandra förbi mig någon gång och känner för att säga hej. Säg gärna hej. Inget gör mig gladare. På riktigt jättemegaglad.

Öppettider Tracks Recycle Göteborg Majorna

På återseende Göteborg! Finns alltid en anledning att komma hit. Inte minst pingvinspaning i Slottsskogen, jättekanlebullarna i Haga och skärgårdsvandring  och vildhästar ute på Rörö.

Författare Angeliqa

Kommentera

Spara