Sara Rönne är något av min egen husguru när det kommer till mindset, fokus och driv (för ett tag sedan pratade jag med henne om att hemma är där hon har sitt wifi). Framför allt är jag imponerad över hennes glädje till det mesta som har med livet att göra – speciellt hennes träningsglädje. Hon har en så avslappnad, om än målinriktad inställning till kroppen och rörelse. Underbart! Så när jag fick chansen att fråga om hennes 5 bästa tips för att hitta träningsglädje sög jag åt mig som en tvättsvamp.

Så här kommer de! Sara Rönnes 5 bästa tips till den som vill hitta glädjen i att träna.

1. Planera in träningen i kalendern

Det är det viktigaste mötet du har – med dig själv. Din hälsa är vad ditt liv bygger på, så ta hand om den!

2. Se träning som din power hour

Träning är inget straff – det är påfyllning av energi in i systemet.

3. Träna som du vill känna dig

Detta pratar jag och journalisten Erika om i mitt senaste podavsnitt: Nu händer det – Är du med på träningsrevolution. Känner du dig stressad och uppe i varv? Ta ett lugnt yogapass för att länna lugn och harmoni. Men är du rastlös och lättirriterad? Gör något annat! Tänk känslan efter en zumbaklass, när vill du känna den?

4. Boka in en träningsdejt

Ibland när jag har svårt att komma ut så brukar jag bestämma med en kompis att vi ska köra till exempel en power walk 3 morgnar på en vecka. Även om vi inte bor i samma stad så sms:ar (eller kommunicerar via insta eller snapchat) när vi startar rundan och något fint längs rundan. Eftersom vi bestämt går det inte att inte höra av sig!

5. Ha ett tydligt varför med din träning

Med ett mål kommer motivationen lättare. Ibland när jag är sur och irriterad (yes, händer ganska ofta) så sticker jag ut på ett 30 minuters löppass eftersom jag vet att jag blir en härligare människa efteråt. Så mitt varför har inte med kilon att göra. Det har med mitt humör och energinivå att göra. Och för att träning verkligen får mig att känna att jag lever!

Sara Rönne finns på bloggen Träningsglädje och på Instagram som @sararonne. In och inspireras!

Författare Angeliqa

Kommentera

Spara