Det går rykten om att oboyen är slut i hela Sverige. Idag får du därför mina allra bästa tips på hur du löser chokladdrycken ändå.

1. Kakaopulver enligt mormors recept

Jag är uppväxt med riktig choklad uppvärmd på spis. Mormor brukade alltid röra samman två matskedar ögonkakao tillsammans med två teskedar socker , spä ut med lite varm mjölk så det inte blir klumpar och sedan och hälla koppen upp. Detta tips kan du följa hemma på spisen och hälla upp i termos som du packar med dig på utflykten.

2. Smält bitar från en chokladkaka


Det här är en verklig klassiker. Ta med kall mjölk i en vakuumisolerad metallflaska eller termos så att mjölken håller sig fräsch tills du nått den mysigaste platsen på vandringsleden. Sedan bryter du ned ett par chokladbitar per kopp i mjölken och rör om medan du värmer den på friluftsköket.

3. Ta med en flaska Pucko och lägereldsvärm


Ta med den där största glasflaskan Pucko du kan hitta, gör upp en eld i höstmörkret och värm upp den i en panna. Drick ur träkåsa. Fika med favoritfika. Ta sedan hem puckoflaskan, skölj ur den, pilla bort etiketten och samla fina blommor i den som vas med den där braiga stora öppningen.

Rapport direkt från Pucko-verkligheten…

Sara Raftsjö hälsar från Puckolastningen att de går åt som smör nu 😀

Vad är ditt bästa chokladtips? Dela gärna med dig i kommentarsfältet eller tagga din bästa chokladbild #vandringsbloggen

Författare Angeliqa

12 Kommentarer

  • Angeliqa Svara

   Åh, jag hör havrechokladdrycken från flera håll och måste bara se till att prova : D

 1. Vi hittade faktiskt en burk oboy längst in i skåpet, men dem hade gått ut på datum för rätt länge sen, så vi gav upp att sälja den dyrt! Tack för bra tips!

  • Angeliqa Svara

   Haha, så nära men så långt bort. Jag hörde rykten idag om att någon sålt Oboy för 2000 spänn per förpackning. Haha.

 2. 1. tycker sådana där miniförpackningar oboy som blandas med vatten är gott

  2. för lyxchoklad använder jag vahlronachoklad (pulver) med råsocker och varm mjölk (och en liten nypa salt)

  3. oatly havredryck. ÄLSKAR!

  • Angeliqa Svara

   Åh, men vilka härliga tips. Alltså vi behöver chokladutflykta mer tillsammans. Det hör jag på direkten. Chokladprovning på fjäll nästa?

 3. Jag har inte hängt med i svängarna känner jag… Men handlade inte oboy-bristen på kakaobrist?
  I så fall känns ju kakao (eller annan choklad) som en tillfällig lösning? 🙂

  • Angeliqa Svara

   Jo, men jag tyckte det kändes knasigt att folk köper Oboy på svarta marknaden för 2 500 kr per paket när man kan göra gochoklad ändå 😀

Kommentera

Spara