Detta inlägg innehåller annonslänkar.

Har du koll på de senaste snackisarna inom hållbart friluftsmode? Idag tilldelas Tierra ett prestigefult internationellt pris för deras förstärkningsjacka som är helt och hållet gjort av material från växtriket, Houdini har nyligen hyllats under Elle Awards för sitt pionjärskap inom hållbarhet och Röjk släpper en riktigt bra produktnyhet.

1. Tierra – Jacka av trä, bönor och nötter får internationellt pris

På ISPO har Tierras förstärkningsjacka Deterra Anorak tilldelats det prestigefulla ISPO AWARDS ECO ACHIEVEMENT APPAREL. Resultatet är en förstärkningsjacka där yttertyget liknar nylon i strukturen men är gjort av olja från ricinbönor. Fodret är av ull från tyska får och trådarna av Tencel som utvinns från träråvara. Jackans knappar är tillverkade av corozonötter från taguapalmen. Istället för en stopper i plast och metall används en vanlig knut för att justera huvan. Genom att minska antalet olika komponenter i jackan minskar dessutom transporterna under produktionen. VIDEO: Tierra Deterra Anorak – Världens första helt biobaserade jacka (You Tube)

3. Houdini – Prisade för sin Hållbarhet på Ellegalan

På Elle-galan 2017 tilldelades Houdini priset HM och Elle Consiuos Awards med motiveringen: ”En pionjär inom hållbarhetsarbete, som fortsätter att flytta fram gränserna och med sin höga ambitionsnivå både utmanar och inspirerar oss andra. Hållbarhet är en självklar del i allt företaget gör – från designprocess och materialval till möjligheterna att förlänga livet på enskilda plagg och i slutskedet återvinna dem till något helt nytt. Ett cirkulärt arbete för en hållbar livsstil!”.

Mina 3 favoriter från Houdini

 1. Power Houdi – Fleecetröja med maximal rörelsefrihet i ett snabbtorkande material
 2. Corner Jacket – 3-lagers skaljacka av återvunnen polyester och florkarbonfri impregnering
 3. Thrill Twill Pants – Slitstarka byxor med stor rörelsefrihet och återvinningsbart material

1. Röjk – Hållbar produktnyhet

Röjk viktigaste produktnyhet för höst och vinter 2017 är Madcap jacket. Den har bluesigncertifierat material både invändigt och utvändigt, men produkten sticker ut för materialet i fyllningen som består av 70 % återvunnen ull och 30 % majsbaserad bio polymer. Jackan är ultralätt, skyddar mot väder och vind och kan packas i sin egen ficka.

Mina 3 favorittips från Röjk:

 1. Cordura Zippen Hood – Slitstark huvtröja som transporterar bort fukt bra
 2. The Monk – Mjuk borstad polyester på insidan och ull och silke på utsidan
 3. Primaloft Superbase Sweater – Slitstark underställströja som tilldelats Scandinavian Outdoor Award

Vad har du för vårfavoriter? Är du på jakt efter några friluftskläder inför sommarens vandringar?

Författare Angeliqa

5 Kommentarer

 1. Lena - gott för själen Svara

  Jag har precis investerat i min första Houdini-kompis. En helt osannolikt skön Power Houdi! Den känns redan, efter ett par korta användningstillfällen, som beroendeframkallande!

  Ha en fin start på veckan!

  Kram Lena

 2. Så coolt! Och bevisar än en gång att outdot-branschen är så mycket en föregångare inom hållbart mode! Älskar att du skriver om det också! ?

Kommentera

Spara